Naslovnica / Črna kronika / Nočni brodolom na samotnem otoku

Nočni brodolom na samotnem otoku

Voznika, ki je pregloboko pogledal v kozarec, je med nočno vožnjo po kamniški obvoznici presenetil otok krožišča, na katerem je obtičal kot brodolomec.

Včeraj ponoči, le nekaj minut pred polnočjo, so bili policisti in gasilci obveščeni, da je na kamniški obvoznici prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila.

Okajenega cestnega mornarja, ki je med snežinkami z neprilagojeno hitrostjo kot Titanic glisiral iz smeri Kamnika proti Šmarci, je namreč pri odcepu za Volčji Potok presenetilo krožišče, zaradi česar je najprej nasedel na čer hitrostne ovire pred krožiščem, nato pa skorajda poletel še na drugo stran samotnega krožiščnega otoka, pri čemer je imel kar nekaj sreče, da, razen cestne signalizacije, ni podrl še palme oziroma smreke, ki je otoku, na katerem je obtičal kot brodolomec, v edini okras.

Na pomoč brodolomcu so priskočili gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, ki bi utegnile, če bi odtekle v bližnjo reko, pripraviti ribe do smrtonosnega kašlja.

Z nezanesljivim navigatorjem so postopek opravili tudi policisti, ki so, po podatkih Policijske uprave Ljubljana ugotovili, da je svojo barko vozil kar precej v rožnatem stanju, saj je preizkus alkoholiziranosti v njegovi sapi pokazal 0,68 mg/l alkohola.

K sreči jo je cestni mornar tekom brodoloma odnesel brez poškodb, tako da bo svojo dogodivščino na »sramotnem otoku« lahko pripovedoval še svojim vnukom, so mu pa policisti odvzeli plovno dovoljenje ter ga z obdolžilnim predlogom poslali k razsodnikom na pristojno luško kapitanijo, ki mu utegnejo, v poduk, da alkohol in volan ne gresta skupaj, naložiti  precejšnjo globo.

Fotografije: PGD Kamnik