Naslovnica / NOVICE / Noše so se začele: Dopoldanski festivalsko-sejemski utrip Kamnika

Noše so se začele: Dopoldanski festivalsko-sejemski utrip Kamnika

Letošnji, že 48. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine bodo uradno odprti nocoj ob 19. uri, Kamnik pa se je že v dopoldanskih urah prelevil v veliko sejmišče.

Glavnina dogajanja letošnjega prvega dne Dnevov narodnih noš se bo sicer odvija v popoldanskih in večernih urah, je bilo pa v mestu kar precej živahno že dopoldne, ko se je ožje mestno središče v veliki meri že spremenilo v nekakšno veliko mestno sejmišče.

Stojnic z različnimi izdelki, med katerimi je, poleg klobas in običajne kramarije, moč najti tudi kake prav lepe umetelne kose različnih mojstric in mojstrov domače in umetnostne obrti, je letos kar nekaj, razporejene pa so vse od Šutne do Glavnega trga in Maistrove ulice ter tudi ob tržnici na Trgu prijateljstva, kjer bo letos osrednje prizorišče z glavnim festivalskim odrom.

Ponudba je zadovoljivo raznolika, razveseljivo pa je, da so »stojničarji«, kljub temu, da dopoldne prvega dne običajno poteka še v nekoliko bolj pripravljalnem vzdušju, na stojnicah povečini že vsi razstavili svojo ponudbo.

So pa dopoldanski mestni vrvež na svojevrsten način dopolnili tudi številni otroci iz vrtcev, ki so se ob živopisnem ogledu mesta prav lepo zabavali.

Da pa zagotovo ne boste zamudili vseh dogodkov, ki jih organizatorji pripravljajo za prvi dan letošnjih Dnevov narodnih noš, pa jih, za vsak slučaj, še enkrat navajamo na koncu prispevka.

Program 1. dne festivala Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku – 7. 9. 2018

Glavni oder na Trgu prijateljstva

16.00 Folklorna skupina Kamnik in Folkorna skupina Trebaczewianie (Poljska)

17:25 Tolkalni krog

19:00 Slavnostjo odprtje festivala z nagovori

  • Nastop Mestne godbe Kamnik in Društva kamniških mažoretk Veronika

20:30 Večerna zabava

  • Mambo Kings
  • Zasedba Kranjci

Spremljevalno dogajanje

  • Sejem domače in umetnostne obrti – Šutna in Glavni trg
  • Sejem ustvarjalcev Diversity – express yourself – Glavni trg
  • Sejemska prodaja – Maistrova ulica
  • Zabaviščni park – Frančiškanski trg
  • Gostinska ponudba – Tomšičeva ulica