Naslovnica / ŠPORT / Nove medalje za kamniške igralce namiznega tenisa

Nove medalje za kamniške igralce namiznega tenisa

10. Mednarodno prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu je v letu 2019 potekalo v dveh delih. Oba sta odigrana v telovadnici OŠ Marije Vere. Prvi je odigran 24. novembra v kategoriji moški posamezno in o temu smo že poročali. Drugi del je odigran v nedeljo, 15. decembra v kategorijah: ženske posamezno, mešane dvojice in moške dvojice. Do kolajn so prišli, ta hip najboljši člani Namiznoteniškega kluba Kamnik, Matjaž Mikuš, Matej Habjanič in Marko Osolnik.

Od kamniških igralk smo sicer pričakovali malce več, toda konkurenca je bila premočna. Trener Boris Hribar je na koncu bil kar malce razočaran, ker smo v ženski kategoriji ostali brez kolajne. Kljub temu je pohvalil srčnost, borbenost in kvalitetno igro naših tekmovalk.  Odlično igro so prikazale: Barbara Škrlj, Sara Malkoč Korez, Mija Frontini in Barbara Horvat. Zmagala je Lucija Grad iz Dolskega pred Jasno Šebjanič Pupis iz Postojne in Dragico Lapanja iz Šenčurja.

V kategoriji mešanih dvojic sta zmagala Lucija Grad in Marjan Mencigar. V kategoriji moških dvojic sta zmagovalca Ciril Kozjek in Drago Torkar. Na izvrstno tretje mesto sta z odmevnimi zmagami prišla  Matjaž Mikuš in Matej Habjanič. Domačega trenerja Hribarja je še najbolj navdušil  Marko Osolnik. Osvojil je srebrno kolajno v paru z Marjanom Mencigarjem iz Dolskega. Solidno predstavo so prikazali tudi ostali kamniški igralci in sicer: Ivo Zelič, Dušan Volkar, Božo Rojc, Tadej Zelič, Maks Burger, Tomaž Zelič, Franci Pavli in Robert Gril. Pogrešali smo igralce iz Šmarce, Tuhinja in iz Šmartnega, ki so sicer znani, kot eksperti za igro dvojic. Žal jima je zmanjkalo malce poguma in športnega duha.

V svečano izvedeni ekipni prijateljski tekmi je reprezentanca Slovenije premagala ekipo NTK Kamnik z izidom 4:1. Za edino domačo zmago je poskrbel odlični Robert Gril.

Na neuradnem turnirju za moške posamezno je zmagal trenutno drugi na jakostni lestvici Slovenije,  Maselj Bojan, pred Markom Osolnikom in Matejem Habjaničem.

Po tekmovanju smo se, ob skupnem kosilu, pogovarjali z g. Slobodanom Kukićem iz Srbije. Povedal nam je, da se vedno rad udeleži naših prvenstev zaradi odlične kvalitete igralcev, zaradi dobre, tekoče in hitre izvedbe in zaradi prijaznosti organizatorjev.

Potrditev, da se v namiznoteniškem Kamniku dobro dela je ravno to, da se nam na turnirje vračajo isti zadovoljni igralci, prihajajo pa tudi novi, ki so o nas slišali pohvalne, dobre in lepe besede.

Za pomoč pri zahtevni izvedbi 10. Mednarodnega prvenstva Kamnika se zahvaljujemo vsem marljivim članom NTK Kamnik, še največ pa Robsonu Smrekarju in Mitji Maliju.

Zapisal: Željko Đurić – NTK Kamnik