Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Novi direktor Velike planine je Tomaž Štefe
Foto: Osebni arhiv Tomaža Štefeta

Novi direktor Velike planine je Tomaž Štefe

Vodenje Velike planine d.o.o, podjetja v lasti Občine Kamnik, je sredi tega tedna, dokaj nepričakovano, prevzel mag. Tomaž Štefe ter na vodilnem položaju družbe zamenjal Marka Anžurja, ki je, kot vršilec dolžnosti, direktorske naloge opravljal v zadnjih dveh letih.

Nadzorni svet družbe Velika planina d.o.o., ki ga sestavljajo Uroš Rak, Urban Bergant in Tomaž Lah, je novega direktorja že dlje časa iskal s pomočjo zaposlitvene agencije oz. brez javnega razpisa, ki sicer resda ni obvezen, glede na to, da gre za družbo v v lasti Občine Kamnik, pa bi bil, v dobrobit transparentnosti, vsaj dobrodošel, če že ne kar higieničen.

Sprememba v vodstvu družbe Velika planina d.o.o., ki se je odvila precej naglo in potiho, pa je naletela na dokaj buren odziv med zaposlenimi. Predvsem zaradi tega, ker so bili, po številnih slabih izkušnjah iz preteklosti, z uspešnim delom zdaj že bivšega vršilca dolžnosti Marka Anžurja zadovoljni, še bolj pa zaradi pomanjkanja informacij glede imenovanja novega direktorja, ki jih je precej neprijetno presenetilo, saj je do menjave prišlo sredi največje sezone. Zaradi tega so zaposleni že prejšnji teden zahtevali sestanek z županom in zagrozili celo s kolektivno odpovedjo delovnega razmerja, naključje pa je hotelo, da so, kot v nekakšen znak protesta, začele nagajati tudi žičniške naprave, saj je najprej „crknila“ nihalka, pred včerajšnjim pa še sedežnica, vendar obe že ponovno normalno obratujeta.

Do omenjenega sestanka vodstva družbe in zaposlenih z županom, ki je bil v prejšnjem tednu še na dopustu, je v začetku tega tedna res prišlo, četudi Občina Kamnik, kot lastnica družbe, o tem ni objavila oz. podala nobene informacije.

Po primopredaji in predstavitvi novega direktorja naj bi se razmere v družbi, četudi so zaposleni še vedo vsaj nekoliko v negotovosti, vendarle nekoliko uredile. Deloma tudi zaradi tega, ker naj bi Mark Anžur v podjetju še naprej ostal kot zunanji sodelavec, da bo lahko do konca izpeljal menjavo oz. izgradnjo nove sedežnice, za katero je družba, v času njegovega vodstva, uspela pridobiti več kot 7 milijonov evrov sredstev Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Če jih bo hotela Velika planina d.o.o. tudi dejansko izkoristiti, pa se z realizacijo projekta že precej mudi.

Družba Velika planina je menjavo vodstva oz. imenovanje mag. Tomaža Štefeta za novega direktorja naznanila z današnjo izjavo za javnost, v kateri zapisali:

„Z 21. julijem se je iztekel mandat v. d. direktorja podjetja Velika planina d.o.o. g. Marku Anžurju, ki je družbo vodil od septembra 2020. Občina Kamnik je v času vodenja podjetja pod Markom Anžurjem sprejela strategijo Velike planine za obdobje 2021 – 2030, družba Velika planina d.o.o. pa je uspešno izpeljala nekatere večje projekte, med drugim asfaltiranje ceste od Kranjskega Raka do Rakovih ravni. Največji dosežek je uspešna prijava na razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, kjer je družba Velika planina d.o.o. dobila odobrena sredstva za sofinanciranje investicije v žičniško infrastrukturo v višini 7.040.000,00 € za nakup nove šestsedežnice, pod pogojem pridobitve gradbenega dovoljenja v roku 6 mesecev od podpisa pogodbe.

Vodenje podjetja z 22. julijem 2022 prevzema mag. Tomaž Štefe, ki je bil s strani nadzornega sveta izbran in imenovan na mesto direktorja za petletni mandat. Tomaž Štefe prihaja iz Kranja in ima dolgoletne izkušnje z delom v turizmu, tako doma kot v tujini. Med drugimi je prvih pet let vodil Hostel Celica v Ljubljani, ki je bil v tem obdobju razglašen za najboljši hostel na svetu in najbolj inovativen slovenski turistični produkt. Bil je tudi direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj, organiziral in vodil je potovanja po tujini, kot organizator potovanj je delal tudi na turističnih križarkah. Kot poslovni svetovalec, vodja projektov in coach je pomagal pri razvoju slovenskim podjetjem in turističnim destinacijam.

Družba Velika planina d.o.o. s prihodom novega direktorja in zavzetostjo zaposlenih, kljub izzivom aktualne svetovne krize nadaljuje izvajanje vseh zastavljenih ciljev in investicij v skladu s sprejetim letnim načrtom in dolgoročno strategijo. Vizija družbe je ohranjena in v svetu poznana Velika planina, kot urejen turistični biser in odličen primer sožitja narave in lokalne skupnosti, ki po svojih zmožnostih prispeva k razvoju Kamnika in njegovih prebivalcev. V letu 2023 nas čaka izvedba investicije v novo šest-sedežnico, kasneje pa še celovita prenova spodnje in zgornje postaje nihalke, prenova Zelenega roba ter drugi večji projekti.

Kolektiv Velike planine d.o.o., nadzorni svet in skupščina družbe se zahvaljujejo g. Marku Anžurju za uspešno vodenje podjetja ter novemu direktorju g. Tomažu Štefetu želijo uspešen mandat.“

Uspešnost in dolgost mandata novega direktorja bo najbrž pokazal šele čas, vsekakor pa ne bo imel lahkega dela, saj bo moral pri svojem delu, kakor bo vedel in znal, krmariti med različnimi in nasprotujočimi se interesi. Upamo le, da ne bo spisal podobne zgodbe, kot se je leta 2020 odvila v Kranju, kjer je, potem, ko je Mestni svet, na podlagi številnih očitkov, že začel postopek za njegovo razrešitev, zaradi „političnega mobinga“, kot ga je poimenoval sam, odstopil s svojega položaja direktorja Zavoda za turizem in kulturo Kranj.

Kaj lahko namreč utegne že kmalu ugotoviti, da je v Kamniku oz. Kamniški Bistrici prišel iz dežja pod kap, kajti nenazadnje ga je položaj direktorja družbe, brez poprejšnjega javnega razpisa, ki sicer ni obvezen, vendar precej potiho in domala na skrivaj, imenovali člani nadzornega sveta družbe, pri katerih se vse bolj pojavlja dvom o morebitnem navskrižju interesov. Nadzorniki – vsi so uspešni podjetniki – so namreč hkrati tudi lastniki (več) počitniških oz. turističnih objektov na Veliki planini, kar med občani Kamnika in poznavalci Velike planine že nekaj časa vzbuja številne pomisleke ter sproža govorice o morebitnem „pripravljanju terena za privatizacijo Velike planine“. Ker množični turizem na Veliki planini s seboj prinaša vse bolj očitne negativne vplive na okolje, predvsem na kakovost pitne vode, pa vse skupaj utegne postati tudi predmet žolčnih političnih debat.

Za dobro mero, pa ravno v času njegovega prevzema vodenja družbe poteka tudi policijska preiskava nedavnega in še vedno nepojasnjenega vloma v blagajno na spodnji postaji nihalke, iz katere je vlomilec odnesel nekaj deset tisoč evrov oz. domnevno kar dvotedenski izkupiček. (Po neuradnih podatkih naj bi šlo za okoli 58.000 €, „vsevedni ljudski glas“ pa omenja celo še nekoliko višjo vsoto.) Ker je bil vlomilec, ki si je prilastil bogat plen, izgleda zelo dobro seznanjen o razmerah in vsebini velikoplaninske blagajne, pa naj bi bili med glavnimi oz. vsaj pomožnimi osumljenci prav zaposleni, s katerimi so kriminalisti ravno včeraj popoldne opravili nekakšen „informativni razgovor,“ na podlagi katerega naj bi bili, vsaj nekateri med njimi, povabljeni na preizkus s poligrafom oz. detektorjem laži.

Novemu direktorju družbe Velika planina d.o.o., mag. Tomažu Štefetu, v naših krajih zagotovo ne bo dolgčas, niti mu ne bo zmanjkalo dela, upamo le, da se bo znal uspešno in odločno spopasti z vsemi izzivi, ki ga čakajo.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve