Naslovnica / NOVICE / Novo otroško igrišče na Vrhpolju tudi uradno odprto

Novo otroško igrišče na Vrhpolju tudi uradno odprto

V petek, 1.6.2018, se je ob 17. uri tudi uradno odprlo otroško igrišče na športnem igrišču Vrhpolje. Igrišče je v večinskem delu financirala KS Nevlje, za nakup igral, pa je sredstva prispevala tudi Občina Kamnik.

Simbolično sta trak, po predhodnem nagovoru, prerezala in s tem uradno predala igrišče v uporabo najmlajšim prebivalcem, kamniški podžupan Matej Slapar in predsednik KS Nevlje Tomaž Planko.

Za maloštevilne navzoče je sledila še skromna pogostitev z osvežilnimi sladicami, ki so jih pripravili v Gostilni Repnik.

KS Nevlje se za ves vloženi trud, ki so ga k izgradnji igrišča prispevali, poleg Občine Kamnik, zahvaljuje še Janezu Balantiču, članici sveta KS Nevlje Vesni Koprivšek in HK Vrhpolje.

Za prostovoljno pomoč pri urejanju okolice pa tudi krajanom Tinetu Žagarju, Jožetu Močniku in Jožetu Miheliču.

V KS Nevlje upamo, da se bo projekt obnove športnega igrišča Vrhpolje nadaljeval tudi v prihodnje. Že v tem letu člani HK Vrhpolje obljubljajo ureditev in postavitev orodij za fitnes na prostem. V naslednji fazi bi bilo nujno obnoviti asfaltno površino igrišča ter urediti parkirne prostore.

Žal pa takšnega finančnega bremena krajevna skupnost ne more prevzeti samo nase in bodo nujno potrebna tudi sredstva s strani Občine Kamnik.

Tomaž Planko