Naslovnica / Napovedi in obvestila / Nujno obvestilo: nedeljska povorka narodnih noš je odpovedana

Nujno obvestilo: nedeljska povorka narodnih noš je odpovedana

Organizatorji 49. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine so sporočili, da je tradicionalna povorka narodnih noš odpovedana zaradi slabe vremenske napovedi oz. napovedanega dežja.

V sporočilu za javnost so zapisali:

Organizatorji Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine smo si kljub slabi vremenski napovedi prizadevali, da bi začrtan program izpeljali v celoti. Žal pa je vremenska napoved za jutri v času tradicionalne nedeljske povorke tako slaba, da moramo ta svečani sprevod odpovedati. Takšno za organizatorja neljubo odločitev smo morali sprejeti, kljub celoletnim pripravam na ta velik in pomemben dogodek. Program predviden za danes ostaja nespremenjen.

Za ta skrajni ukrep smo se odločili zaradi prevelikega tveganja, saj obiskovalcem, nastopajočim in udeležencem povorke ne moremo zagotoviti minimalnih standardov za izvedbo kvalitetne prireditve. Dež lahko trajno poškoduje obutev in oblačila udeležencev v povorki, spolzka tla pa so nevarna za konjsko vprego. Ocenili smo, da bomo tako najbolje zavarovali našo dediščino, ki ji je ta festival posvečen.

Odpovedujemo tudi celotni jutrišnji program na glavnem odru. V programu ostaja nastop priljubljenega Ribiča Pepeta, ki smo ga prestavili v Dom kulture Kamnik in bo jutri ob 11. uri kot predvideno. Vstopnine ni.

V programu ostaja tudi strokovna delavnica Si znaš izdelati zavijačo? v Domu kulture Kamnik. Odprte ostajajo tudi razstave Skok čez mejo v Samostanu Mekinje in Galeriji nad Kavarno Veronika, Zlato in belo v Galeriji Dika ter Utrinki slovenske krajine v Domu kulture Kamnik. Vstop na razstave je brezplačen.