Naslovnica / Pavliha / Nujno obvestilo za vse obiskovalce Dnevov narodnih noš in središča mesta

Nujno obvestilo za vse obiskovalce Dnevov narodnih noš in središča mesta

Vse obiskovalce Dnevov narodnih noš obveščamo, da je spričo na novo urejenega tlaka v središču Kamnika, dostop do Glavnega trga dovoljen in omogočen zgolj obiskovalcem v mehkih copatah, ki na kitajskem granitu ne puščajo sledi. Vsi, ki si boste na prizorišče prišli neprimerno obuti, se boste morali sezuti in kupiti copate na posebni, posebej v ta namen urejeni stojnici v središču mesta oz. v kitajski četrti na Maistrovi ulici.

Če boste na prizorišče prišli bosi, vas prosimo, da noge pred tem pri kateri izmed fontan umijete ter, od zunaj in znotraj, razkužite na eni izmed gostinskih stojnic ob vstopu na prizorišče.

Obenem vas obveščamo tudi, da je, v dobrobit varovanja nove mestne pridobitve, plesanje polk dovoljeno zgolj osebam lažjim od 55 kilogramov, medtem ko valček lahko zaplešejo tudi osebe do 80 kilogramov skupne teže, vseeno pa vas prosimo, da ne poskakujete preveč.

Polivanje pijač po tleh, bodisi alkoholnih, bodisi brezalkoholnih, je strogo prepovedano, odmetavanje zvečilnih gumijev in drugih lepljivih predmetov, pa se kaznuje z denarno kaznijo in trajnim izgonom iz Občine Kamnik.

Naj dodamo, da so potrebam bruhanja in drugega nujnega izločanja, kot je to že tradicionalno v navadi, namenjene stranske, še neurejene ulice mestnega središča.

Upoštevajte talne oznake, ki označujejo stojišča.

Pa še eno obvestilo. V kolikor se nameravate dlje zadržati na Glavnem trgu vas prosimo, da na mestih, kjer je novi tlak zaščiten s filcem, upoštevate talne oznake (črte) s katerimi so označena stojišča, da ne bo prišlo do prevelikih obremenitev tlaka.

Hvala za razumevanje in obilo užitkov ob spremljanju letošnjih kamniških veselih dni.