Naslovnica / NOVICE / Ob 1. novembru smo se s polaganjem cvetja k osrednjim kamniškim spomenikom poklonili žrtvam vojn

Ob 1. novembru smo se s polaganjem cvetja k osrednjim kamniškim spomenikom poklonili žrtvam vojn

Tako kot vsako leto se je tudi letos ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve župan Matej Slapar, skupaj s podžupanoma Bogdanom Pogačarjem in Aleksandrom Uršičem ter predsedniki veteranskih organizacij Občine Kamnik, s polaganjem cvetja k osrednjim spomenikom v Kamniku poklonil žrtvam, padlim v vojnah.

Župan Matej Slapar je skupaj z delegacijo, s podžupanoma Bogdanom Pogačarjem in Aleksandrom Uršičem, predsednikom Združenja slovenskih častnikov Kamnik – Komenda Marjanom Schnablom, predsednikom Društva general Maister Kamnik Jožetom Berlecem, predsednikom Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik Dušanom Božičnikom, predsednikom Zveze veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda mag. Zvonkom Cvekom in z Vojkom Droskom v imenu Policijskega veteranskega društva Sever – odbor Kamnik, sprva položil cvetje k spomeniku Rudolfa Maistra in njegovim borcem na Trgu talcev.

Nato so cvetje položili še k spomenikom padlim med 1. svetovno vojno, spomeniku Edvarda Peperka, »piramidi sprave« in spomeniku padlim v NOB.

 

Sicer pa je minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin že v petek, 29. oktobra 2021, ob prisotnosti župana Mateja Slaparja, Častne enote Slovenske vojske in kvinteta Orkestra Slovenske vojske, s spoštovanjem položil cvetje k spomeniku Edvarda Peperka in spomeniku Rudolfa Maistra na Trgu talcev.

 

Župan Matej Slapar pa je skupaj s predsednikom Društva Demos na Kamniškem in Društva general Maister Kamnik Jožetom Berlecem v nedeljo, 31. oktobra 2021, položil cvetje h kapelici v Parku spomina in opomina na Kopiščih v Kamniški Bistrici.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik