Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Občina Kamnik odslej z dvema poklicnima podžupanoma

Občina Kamnik odslej z dvema poklicnima podžupanoma

Od včeraj ima Občina Kamnik dva podžupana, Mateja Slaparja, ki ga je župan za podžupana imenoval sinoči, ter Igorja Žavbija, ki je bil na mesto podžupana imenovan 23. oktobra. Oba podžupana bosta svojo funkcijo opravljala poklicno.

Sinočnje imenovanje Mateja Slaparja za podžupana Občine Kamnik, je postreglo z manjšim presenečenjem, saj bo tudi Matej Slapar, tako kot že prej imenovani podžupan Igor Žavbi, svojo podžupansko funkcijo opravljal poklicno. Občina Kamnik bo imela tako dva poklicna podžupana.

Župan Marjan Šarec je za drugega poklicnega župana imenoval Mateja Slaparja.

Župan Marjan Šarec je za drugega poklicnega župana imenoval Mateja Slaparja.

Župan Marjan Šarec je v obrazložitvi imenovanja pojasnil, da nepoklicnemu županu pripada polovica plače, vendar svoje delo povečini opravlja le izven običajnega delovnega časa, medtem ko je poklicni podžupan stalno prisoten in lahko naredi precej več, kot bi sicer, če bi delo opravljal le v svojem prostem času.

Matej Slapar, ki se je ob imenovanju zahvalil za zaupanje ter dodal, da se zaveda zahtevnosti nalog in odgovornosti, ki ga čakajo, bo kot podžupan skrbel za področje turizma in podjetništva, medtem ko bo Igor Žavbi zadolžen za področje družbenih dejavnosti.

Podjetništvo, turizem in družbene dejavnosti so zelo pomembna področja na katerih bi bilo v Občini Kamnik (že zdavnaj) potrebno marsikaj postoriti in izboljšati. Zato se ob novih imenovanjih nadejamo, da bosta oba podžupana že takoj pošteno zagrizla v svoje delo ter upravičila zaupanje in tudi svojo plačo, da bomo občani lahko tudi sami kmalu občutili in opazili spremembe na bolje.

koalicijska pogodba1

Matej Slapar, Matej Tonin, Marjan Šarec in Igor Žavbi, četverica “občinskih mušketirjev”, ki jo bomo lahko ob koncu mandata leta 2018 najbolj grajali, ali hvalili. Upamo, da slednje.