Naslovnica / NOVICE / Občina Kamnik zaradi novega korona virusa zaenkrat še brez kakih posebnih ukrepov, vendar v pripravljenosti

Občina Kamnik zaradi novega korona virusa zaenkrat še brez kakih posebnih ukrepov, vendar v pripravljenosti

Zaradi možnosti pojava novega korona virusa na območju Občine Kamnik se je v ponedeljek zjutraj sestala ožja ekipa kamniškega občinskega štaba Civilne zaščite.

Glede na trenutno svetovno dogajanje v zvezi s pojavom novega korona virusa, ki sproža skrbi in vprašanja tudi med prebivalci kamniške občine, smo Občino Kamnik zaprosili za informacijo, kako se na morebiten pojav okužbe z omenjenim virusom na Kamniškem pripravlja občina ter ali so bile v zvezi s tem morda že sprejeti kaki preventivni oz. posebni ukrepi.

Iz Občine Kamnik so nam posredovali odgovor oz. informacijo, ki se glasi:

»Glede na to, da potrjenih primerov, okuženih s korona virusom v Sloveniji še ni, Občina Kamnik ni sprejela kakšnih posebnih ukrepov, se je pa včeraj zjutraj sestala ožja ekipa občinskega štaba Civilne zaščite, ki je odločila, da se bo v četrtek sestala še v širši obliki, kjer se bo vse pomembne deležnike seznanilo z aktualnim dogajanjem, morebitnimi ukrepi in priporočili, o katerih redno, preko spletnega mesta, obvešča tudi pristojna državna institucija, in sicer Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Razmere bomo redno spremljali v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Julija Polca Kamnik, občankam in občanom pa so vse informacije v zvezi z aktualnim dogajanjem na voljo na spletnem mestu Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Slednji je osrednja nacionalna ustanova, katere glavni namen je proučevanje, varovanje in zviševanje ravni zdravja prebivalstva Republike Slovenije s pomočjo ozaveščanja prebivalstva in drugih preventivnih ukrepov.

V prostorih Občine Kamnik smo na vidna mesta izobesili obvestilo v zvezi s preventivnimi ukrepi za varovanje zdravja.«