Naslovnica / Pavliha / Občina za rešetkami, uradniki brez dopusta

Občina za rešetkami, uradniki brez dopusta

Letos kamniški in občinski uradniki ne bodo šli na dopust, saj je Občina Kamnik obdana z visoko žično ograjo, pred katero se zbirajo tudi protestniki.

Pred stavbo Občine Kamnik je že od včeraj zjutraj moč opaziti nenavadno dogajanje, saj okrog občinske stavbe postavljajo visoko žično ograjo, v kratkem pa naj bi začeli kopati še obrambni jarek.

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za samoniciativno dejanje še neimenovane ekstremistične civilne iniciative, ki se je zaobljubila, da bo s postavitvijo ograje preprečila, da bi občinski in državni uradniki zapustili svoje delovne prostore in odšli na letne dopuste.

Okupacija, ki traja

Iz zgovorne pantomime neimenovanega predstavnika omenjene neimenovane civilne iniciative, naj bi okupacija občinske stavbe, kjer je bil nekdan celo sedež Gestapa, trajala vse dotlej, dokler se bo v predalih občine in upravne enote nahajala še kaka nerešena zadeva. Med pomembnejšimi nerešenimi zadevami omenjajo podaljšanje obratovalnega časa javnega WC-ja na avtobusni postaji, odprtje McDonaldsa v nekdanji mestni kavarni, izgradnjo avtobusnega postajališča in krožišča v Palovčah, izgradnjo pomola na Nevljici pri domu upokojencev, pristajališče neznanih letečih predmetov na Špici, uvedbo obveznega nošenja narodnih noš med vikendi, izgradnjo jedrske, ali vsaj termoelektrarne na območju nekdanje smodnišnice, tunel med Vrhpoljami in Volčjim potokom, postavitev kapelice občinske sv. Barabe, izgradnjo odkritega zimskega bazena ter še nekaterih manj pomembnih zadev.

Kot nam je znano, naj bi bil uradnikom, v času kosila in odmora za malico, dopuščen zgolj izhod do bližnje kavarne Rotovž, ki je, kot še nekateri lokali v bližini, že zamrežena, tamkajšnje prijazno in razumevajoče osebje pa je obljubilo, da bodo svoj vrt, spričo nastalih razmer in sočutja, opremili z dvema lavorjema v katerh bo tako sladka, kot tudi slana voda za namakanje nog. Neuradno naj bi občinski in državni uradniki prenočevali v kamniškem hotelu Malograjski dvor, ki ima prav v te namene že rezervirane proste kapacitete.

Demonstracije zbiralcev avtogramov

So pa zmedo okrog ograjevanja občinske stavbe izkoristili tudi nenavadni protestniki, ki zbirajo avtograme in vzklikajo: “Drugi tir damo, župana ne damo!”, kar se najbrž navezuje na napovedano predsedniško kandidaturo kamniškega župana, ki bi ga protestniki očitno radi zamenjali za drugi tir železniške povezave med Ljubljano in Kamnikom, kar pa je že druga zgodba, ki jo bomo poskusili preveriti, ko bomo katerega izmed omenjenih zbiralcev aavtogramov srečali med nedeljskim nakupovanjem v kakem izmed številnih kamniških trgovskim centrov.