Naslovnica / ŠPORT / Obetaven začetek kolesarske sezone: Boštjanu Hribovšku Kras kros

Obetaven začetek kolesarske sezone: Boštjanu Hribovšku Kras kros

V Mirnu sta v nedeljo Avto moto karting klub Ales.ca-racing in Deš Fleš tretjič priredila dirko Kras Kros. Udeležba je bila tokrat rekordna, prišlo je 353 kolesarjev iz Slovenije in tujine. Po 40 kilometrih v lepem vremenu sta prva ciljno črto prečakala člana Calcit Bike Teama, Boštjan Hribovšek pred Gregorjem Krajncem.

Po eni uri, 39 minutah in 29 sekundah je Hribovšek premagal progo na Krasu, na koncu pa za tri sekunde premagal Krajnca. Naša tekmovalca sta tako kot celotno lansko sezono tudi na začetku nove pokazala, da sta odlično pripravljena. V prvi deseterici je končal le eden ne-Slovenec, tretji David Bevilacqua.

Med prvo deseterico je končal tudi Peter Zupančič, ki je bil osmi. Tina Perše je v cilj prikolesarila na 49. mestu absolutno. Sebastjan Konič je bil 62., Jan Starman 277. Martin Korošec dirke ni končal.

»Dirka je bila super! Vreme nam je bilo naklonjeno, organizatorji so se res potrudili, drugo leto pričakujem še večje število udeležencev. Tereni so tu res dobri. Nisem pa šel na nož, to je bila bolj trening-tekma,« je povedal Hribovšek, ki je prejšnji teden nastopil že na zimski ligi v Kočevju in prav tako zmagal. »Ni bila hitra dirka, veliko smo taktizirali,« je še dodal Hribovšek.

Vmes je imel težave z verigo Kranjc, a so ga počakali. Tudi pobeg Italijana ni obrodil sadov, saj so ga brez težav ujeli. Na zadnjem vzponu je šel Hribovšek naprej, a se Krajnc še ni predal, zaradi prejšnjih težav z verigo pa je na spustu nekoliko bolj pazil in končal tik za klubskim kolegom.

Calcit Bike Team
Foto: Robert Ciglar adventure.si/prijavim.se