Naslovnica / Črna kronika / Obilo dela za gorske reševalce
Simbolična fotografija

Obilo dela za gorske reševalce

Danes so samo kamniški gorski reševalci morali dvakrat priskočiti na pomoč poškodovanim pohodnikom, kar pa je v primerjavi z njihovimi kolegi iz cele Slovenije še kar dobro, saj je moč iz obvestil o številnih posredovanjih moč sklepati, da imajo reševalci enega izmed najnapornejših vikendov v gorah.

Najprej so bili na pomoč poklicani nekaj minut po trinajsti uri, ko so bili obveščeni, da si je hrvaška planinka med spustom z Ojstrice proti Škarjam poškodovala gleženj. Poškodovano planinko so gorski reševalci pobrali s pomočjo helikopterja Slovenske vojske ter jo prepeljali v Kamniško Bistrico, kjer so jo prevzeli reševalci GRS Kamnik ter predali ekipi Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik, ki je planinko z reševalnim vozilom prepeljala na nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje.

Dobro uro zatem pa so morali kamniški gorski reševalci še enkrat posredovati na območju Kamniške Bistrice, kjer se je pri spodnji postaji tovorne žičnice poškodovala še ena planinka, ki si je poškodovala roko. Na pomoč so ji priskočili gorski reševalci GRS Kamnik, ki so planinki nudili prvo pomoč, nato pa jo odpeljali v Zdravstveni dom Kamnik.

Mrtev planinec v Turskem žlebu

Precej manj srečno od današnjih posredovanj kamniških gorskih reševalcev, pa se je žal končala intervencija njihovih kolegov iz Celja, ki jih je že zjutraj na pomoč poklical planinec, ki je v Turskem žlebu nad Okrešljem opazil negibnega planinca. Žal planincu ni bilo več pomoči, gorski reševalci GRS Celje, pa so posmrtne ostanke s pomočjo helikopterja SV prepeljali v dolino.