Naslovnica / NOVICE / Obisk društev in nevladnih organizacij na osnovni šoli Marije Vere

Obisk društev in nevladnih organizacij na osnovni šoli Marije Vere

Na osnovni šoli Marije Vere smo v petek, 6. oktobra 2017, Teden otroka začinili s prav posebnim obiskom. Društva in nevladne organizacije iz Kamnika in okolice so nam izkustveno, zanimivo in prijetno popestrile petkov dopoldan. Obisk je potekal pod okriljem akcije “NVO gre v ŠOLO” – Povezujemo in krepimo lokalno okolje.

Dandanes čas prehitro beži in pogosto si ne utegnemo vzeti minute ali dveh za sproščen pogovor, za obisk bližnjih ali za spoznavanje in usvajanje novih veščin. Toda Kamnik je zanimivo mesto in tukaj je ogromno možnosti, kako popestriti svoj vsakdan. Sploh vemo, kaj vse nam Kamnik ponuja?

Učenci OŠ Marije Vere so nekaj teh aktivnosti spoznali v petek. Na šoli smo gostili enajst društev, ki so se nam predstavila in nam pripravila zanimiv dopoldan. Obiskali so nas: Gasilci iz PGD Kamnik, planinci iz PD Kamnik, Društvo staršev otrok s posebnimi potrebami, Šola zdravja, Društvo borilnih veščin Komenda, Košarkarski klub Kamnik, Klub gorskih tekačev Papež, Plesni klub Impulz Domžale, društvo Tun´ški glas, KUD Hiša keramike, zakaj pa ne majolka, Zavod 1-2-3, Center socialnih in rekreativnih aktivnosti.

Učenci so v petih šolskih urah z vedoželjnimi očmi spoznali različna društva in tudi sami preizkusili, kako je biti njihov član. Kaj se učijo v Šoli zdravja? Kako se naučiti modernih plesov? Kaj mora imeti vsak planinec v nahrbtniku? Kako naj postanem dober kot Goran Dragić? In kako lepe so majolke, ki jih izdelujejo lončarji!

Razšli smo se bogatejši za lepo izkušnjo. Morda pa se kmalu zopet srečamo!

Napisala: Tanja Štiglic
Foto: Helena Brezar