Naslovnica / Črna kronika / Objesten mladoletnik je razbijal pri Komunalnem podjetju Kamnik

Objesten mladoletnik je razbijal pri Komunalnem podjetju Kamnik

Objekti Komunalnega podjetja Kamnik, tako kot tudi bližnji Keršmančev park, drsališče in okolica Cankarjeve, so pogosto tarče nerazumljivega uničevalnega izživljanja posameznikov, med katerimi niso zgolj narkomani, ampak tudi mladoletniki.

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik, ki so pred vrati in v okolici upravne stavbe, sicer zavarovanimi z videonadzorom in alarmom, že nemalokrat doslej naleteli na kaj čudne prizore, od različne škode, smeti, steklovine, inekcijskih igel, ali celo obnemoglih narkomanov, so danes zjutraj ugotovili, da jim je nekdo razbil stekla garaže pod stopnicami, ki vodijo v upravo.

 

Za nameček je eden izmed kamnov, ki je razbil okensko steklo, letel še naprej in v garaži poškodoval tudi vetrobransko steklo enega izmed službenih vozil, tako da je škode kar precej. Ker pa gre zgolj za še enega v vrsti podobnih dogodkov, pa v Komunalnem podjetju Kamnik razmišljajo o možnostih, da bi okolico še dodatno tudi fizično zavarovali z ograjo, pri čemer bi še naprej ohranili ter omogočili nemoteno uporabo prehoda.

 

Z vandalizmom pa nimajo težav zgolj v Komunalnemu podjetju Kamnik, ampak so tarča uničevalnih pohodov nemalokrat tudi Keršmančev park, tamkajšnja igrala, v zadnjem času pa tudi drsališče.

Prizorišče tokratnega vandalizma so si ogledali tudi policisti, po podatkih Policijske uprave Ljubljana, pa so policisti ugotovili, da je storilec 5. 1. 2019, okoli 13:50, s kamenjem razbil steklo na dveh oknih stavbe podjetja, pri tem pa poškodoval tudi vetrobransko steklo, pokrov motorja in streho na parkiranem delovnem vozilu, s čemer naj bi, po nestrokovni oceni, povzročil za kakih 1600 evrov škode.

Z iskanjem storilca pa naj bi, kot smo neuradno izvedeli kasneje, policisti tokrat ne imeli pretežkega dela, saj naj bi ga, s pomočjo posnetkov video nadzora, kaj hitro izsledili. Škodo naj bi domnevno namreč povzročil mladoletni oz. domala še mlečnozobi storilec, ki ima očitno preveč časa in energije.

Zato najbrž ne bi bilo preveč narobe, če bi objestni mulc, katerega starši bodo bržkone morali poravnati nastalo škodo, prihodnje dni hodil naokrog z, ne le od mraza, rdečimi ušesi, škodo pa, po možnosti v družbi še kakega svojega, podobno razbijaško navdahnjenega vrstnika, kakršnih se v Kamniku zagotovo ne manjka, odslužil z družbeno koristnim gonjenjem metle in grabelj po Keršmančevem parku in njegovi okolici.