Naslovnica / Črna kronika / Obsežen požar delavnice in stanovanjske hiše v Podgorju

Obsežen požar delavnice in stanovanjske hiše v Podgorju

Zgodaj zjutraj je v Podgorju pri Kamniku izbruhnil obsežen požar, katerega ognjeni zublji so zajeli delavniške in stanovanjske prostore večjega obrtno-stanovanjskega objekta. Kljub trudu gasilcev se je ogenj razširil na dobršen del objekta, domači, ki so se k sreči še pravočasno umaknili na varno, pa so prepričani, da je požar posledica človeške zlobe oziroma, da je bil podtaknjen.

Danes ponoči, nekaj po drugi uri zjutraj je v Podgorju pri Kamniku izbruhnil obsežen požar, ki je zajel delavniške in stanovanjske prostore obrtno-stanovanjskega objekta. Do obsežnega in naglega požara naj bi predvidoma prišlo na severni strani objekta, kjer je bila ob delavniških prostorih zložena skladovnica drv, iz katere so se plameni naglo razširili v ostrešje in stanovanjske prostore objekta.

K sreči so se stanovalci iz hiše, ki jih je zbudilo glasno pokanje stekla na oknih delavnice, lahko še pravočasno umaknili na varno, vendar več kot svojih življenj v naglici niso uspeli rešiti, saj so se plameni zelo hitro širili v ostrešje ter stanovanjske prostore nad delavnico.

Na prizorišču so posredovali gasilci prostovoljnih gasilskih društev Kamnik, Duplica in Šmarca, ki so požar sicer uspeli omejit in lokalizirati, jih pa zagotovo čaka še dolgotrajno in naporno delo, saj bo gašenje posameznih žarišč na razmeroma velikem ostrešju in mansardnih prostorih celotnega objekta, bržkone trajalo vse do jutranjih ur.

 

Kako in zakaj je zagorelo zaenkrat še ni znano, so pa na prizorišču tudi policisti, ki bodo, ko bodo gasilci svoje delo zaključili, poskušali ugotoviti vzroke požara. Njihovo delo pa najbrž ne bo enostavno, saj so stanovalci hiše, ki so bili v zadnjem času že večkrat deležni različnih groženj domala povsem prepričani, da je požar posledica človeške zlobe oziroma, da je bil podtaknjen.

 

Več podrobnosti o požaru in njegovih posledicah bo znanih, ko bo intervencija zaključena.