Naslovnica / Napovedi in obvestila / Obvezno merjenje telesne temperature ob vstopu v občinsko upravno stavbo

Obvezno merjenje telesne temperature ob vstopu v občinsko upravno stavbo

Zaradi občutno povečanega števila okužb s COVID-19, ki se pojavljajo tudi na lokalnem območju, se je Občina Kamnik skupaj z Upravno enoto Kamnik in na priporočilo za varovanje zdravja pristojnih državnih institucij odločila za izvajanje ukrepa obveznega merjenja telesne temperature vseh, ki vstopajo v občinsko upravno stavbo – torej tako zaposlenih kot strank.

Poleg na novo uvedenega ukrepa še vedno velja, da je potrebno v notranjosti upravne stavbe poleg obveznega nošenje zaščitnih mask in razkuževanja rok, skladno z določili Odloka o začasnih ukrepih za zmanjševanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, nenehno skrbeti tudi za ustrezno higieno kašlja. Posebej pa velja izpostaviti ravnanje v primeru pojava bolezni – bolni in vsi tisti, ki zaznajo kakršnokoli spremembo zdravstvenega stanja, naj ostanejo doma ter se o svojem zdravstvenem stanju posvetujejo z osebnim zdravnikom. Na novo uvedeni ukrep merjenja telesne temperature je zato neposredno vezan na skrb za zdravje tako zaposlenih kot strank, ki morajo za ureditev nujnih opravkov vstopiti v občinsko upravno stavbo.

Ob vstopu v občinsko upravno stavbo bo od 22. 9. 2020 dalje vsakemu obiskovalcu z ustrezno napravo izmerjena telesna temperatura. V primeru odstopanja od običajne temperature varnostno-receptorska služba obiskovalcu ne bo omogočila dostopa do upravnih prostorov. Stranke se bodo v morale tem primeru telefonsko dogovoriti za nov termin obiska.

Tako kot doslej, strankam predlagamo, da v čim večji meri izrabijo možnost urejanja zadev po telefonu oziroma po elektronski pošti.

Za razumevanje glede upoštevanja navodil, nanašajočih se na izvajanje ukrepov ob vstopu v občinsko upravno stavbo, se lepo zahvaljujemo.

Ostanite zdravi.

Občina Kamnik in Upravna enota Kamnik

Besedilo in fotografija: Občina Kamnik