Naslovnica / KULTURA / »Od Bluesa do metala« – fotografska razstava glasbenih portretov Klemena Udovča – Clementina

»Od Bluesa do metala« – fotografska razstava glasbenih portretov Klemena Udovča – Clementina

V Blues baru ob kamniški avtobusni postaji, ki se počasi uveljavlja tudi kot priložnostno razstavišče, se je včeraj odvilo odprtje razstave fotografa Klemena Udovča – Clementina: »Od Bluesa do metala«.

Tokrat se je Klemen Udovč predstavil s serijo črno-belih portretov glasbenikov, ki so bili ustvarjeni na različnih glasbenih dogodkih, sama razstava pa se kot nalašč poda imenu lokala ob katerem se je v poletnih mesecih odvijal tudi glasbeni Blues festival Kamnik. V obsežno serijo črno-belih portretov različnih glasbenikov je bilo vloženega kar nekaj dela in truda, oziroma kot je v šali povedal Klemen, ki je med drugim tudi ambasador fotografske opreme znamke Sony, tudi precej časa in piva.

clementino blues 2016 7

 

Razstava, ki si jo do nadaljnjega lahko ogledate v Blues Baru, je druga samostojna razstava Klemena Udovča, sama razstava pa je humanitarno obarvana, saj je vse razstavljene slike, ki so izdelane v omejeni nakladi treh izvodov, moč tudi kupiti po simbolični ceni 20 € za sliko, celoten izkupiček od prodaje slik, pa je Klemen namenil humanitarni organizaciji Anina Zvezdica, in sicer za nakup hrane, ki jo bodo podarili pomoči potrebnim družinam.

 

Fotogalerija razstavljenih del Klemena Udovča – Clementina