Naslovnica / KULTURA / Od primorske do pomurja z Dovčem in Gombačem ob petnajstletnici soustvarjanja

Od primorske do pomurja z Dovčem in Gombačem ob petnajstletnici soustvarjanja

Včerajšnji koncert je poslušalce popeljal v zgodovino nazaj, skozi običaje in šege, posvetno in cerkveno življenje.

Ob petnajsti obletnici glasbenega soustvarjanja sta Dovč in Gombač pripravila turnejo, katera se je pričela s prvim nastopom prav pri nas, v Kamniku. Zvečer, v Domu kulture Kamnik, so se obiskovalci posedli za mize, bili postreženi z vinom in se prepustili popotovanju dveh izjemnih glasbenikov.

Na čase prav srhljivi zvoki, po večini pa prava plesna glasba začinjena z različnimi zvočnimi efekti so v poslušalcih izvabili mnogo čustev. Čeprav je sama glasba pri njiju raznovrstna in pisana, se je vizualni nastop popolno ujemal s toni harmonike in vseh mogočih inštrumentov, na katere je igral Gombač. Sproščeno vzdušje in prijeten klepet med skladbami je bil odličen odraz prijateljstva med izvajalcema, proti koncu koncerta pa so se pridružili tudi poslušalci.

Skupaj z avtorjema so peli, ploskali, ritmično tapkali in se smejali spontanim šalam med izvajalcema, za dobro mero pa sta na koncu zaigrala še na zvonce. Da je bil večer popoln, so bili obiskovalci po koncertu postreženi še s pravo tradicionalno večerjo s pridihom modernizma – tako, kakršna je glasba Dovča in Gombača.

Turneja zvočnega popotovanja se je tako z včerajšnjim nastopom pričela, vsi, ki ste koncert zamudili pa imate kmalu možnost, da ponovite vajo v Domžalah.