Naslovnica / ŠPORT / Od Snovika do Motnika se je podalo 26 kolesarjev

Od Snovika do Motnika se je podalo 26 kolesarjev

V nedeljo, 29. avgusta 2021, je potekalo že tradicionalno kolesarjenje po kolesarski poti od Snovika do Motnika. Letošnji, že trinajsti kolesarski izlet, sta kot vsako leto organizirala Občina Kamnik in Športno društvo Motnik. Gre za rekreativno kolesarsko prireditev, ki je namenjena promociji kolesarjenja in predstavitvi kolesarskih poti v občini Kamnik.

Omenjena kolesarska pot je dolga 23 kilometrov in je dokaj zahtevna, predvsem zaradi nekaterih vzponov (npr. iz Sidola na Pšajnovico in Laseno ter naprej do Velikega Rakitovca) in vožnje po gozdnih cestah. Pot poteka po naseljih Tuhinjske doline od zdravilnega vrelca v vasi Potok, skozi Vaseno, Sidol, Pšajnovico, Laseno, Mali in Veliki Rakitovec, po gozdni cesti mimo planšarije na Lipovcu na Malo Raven do Motnika.

V Snoviku se je zbralo 26 kolesarjev, ki jih pozdravil župan Matej Slapar. V nagovoru je poudaril, da bo Občina Kamnik tudi prihodnjih letih nadaljevala z gradnjo kolesarske infrastrukture na območju celotne občine Kamnik. Poudaril je, da že v letošnjem letu gradimo povezavo od Kamnika do Ljubljane, v naslednjem letu pa sledi še gradnja kolesarske povezave do Godiča. Udeležencem je še zaželel srečno pot v Motnik.

 

Po dobrih treh urah kolesarjenja so vsi udeleženci srečno prikolesarili v Motnik, kjer se je z druženjem zaključil letošnji kolesarski izlet.

Se vidimo naslednje leto.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik