Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Brez težav v četrtfinale

Odbojka: Brez težav v četrtfinale

Odbojkarji Calcit Volleyballa so tudi na povratni tekmi osmine finala pokala Slovenije brez izgubljenega niza premagali Murexin iz Slovenske Bistrice. V četrtfinalu, prva tekma bo na sporedu 26. novembra, se bodo pomerili z ACH Volleyjem. Prva tekma bo na sporedu v Kamniku.

Calcit Volleyball – Murexin  3:0 (14, 12, 17)

Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 12, T. Štern 8, Drobnič 6, Vidmar 10, Štembergar Zupan, Brus, Kvas 4, Stavbar 4, Kotnik 6, Ž. Štern, Brulec. Trener: Marko Brumen.

Murexin: Jugovec – libero, Cizerl, Akrap 5, Dobošič 11, Lamut 1, Zafošnik 1, Frešer 3, Štern, Zotler, Videčnik. Trener: Marko Pongračič.

Kamničani so že v Slovenski Bistrici, na prvi tekmi osmine finala potrdili vlogo favorita ter, z izjemo prvega niza, ki so ga dobili šele v končnici, brez težav premagali odbojkarje Murexina, člana 2. DOL. Zato je bila to dobra priložnost, da zaigrajo tudi igralci, ki v dozdajšnjem delu sezone niso prav veliko igrali. Na mestu organizatorja igre je tako zaigral Tine Kvas, na sprejemu sta bila Sergej Drobnič in Primož Vidmar, v bloku Žan Novljan in prvič v letošnji sezoni Jernej Stavbar, na mestu korektorja Tonček Štern in v vlogi prostega igralca Klemen Hribar. Na servis Kvasa so domači odbojkarji povedli s 5:0, prednost petih točk so ohranili tudi ob prvem tehničnem odmoru, do drugega so jo povečali na devet, z dvema zaporednima asoma Tončka Šterna, ki je svoje prve odbojkarske korake naredil prav v bistriškem klubu pa že na deset (22:12). Vodstvo z 1:0 v nizih je potrdil Kvas. Še bolj prepričljivi so bili Kamničani v drugem nizu, ki se je začel s petimi zaporednimi točkami Tončka Šterna, po eno pa sta dodala še Novljan in Vidmar. Kamničani niso popuščali do konca niza, ki ga je zaključil Vidmar. V tretjem nizu je Marko Brumen odpočil Tončka Šterna, v igri pa je ostal Domen Kotnik, ki je vanjo stopil ob koncu drugega niza. Z asom Lamuta in po uspešnem napadu Frešerja so Bistričani povedli z 2:0, vodili so tudi še s 3:2, nato pa so Kamničani igro spet vzeli v svoje roke ter še drugič visoko premagali ekipo Murexina.

Precej težje delo čaka lanskoletne finaliste pokala Slovenije v četrtfinalu. Na žalost se je žreb nekoliko „poigral“ s kamniško ekipo, saj ji bo na nasprotni strani mreže stala najboljša slovenska ekipa zadnjega desetletja, ACH Volley. Lani so Kamničani v polfinalu pokala Slovenije sicer presenetili Ljubljančane, ki so v letošnji osmini finala izločili Astec Triglav. Kako pa bo letos?

V četrtfinale pokala Slovenije so ob Calcit Volleyballu in ACH Volleyju že uvrščeni ekipi Fužinar Metala, in SIP Šempetra, ki bosta svojega nasprotnika dobila danes, medtem ko je tudi že znan četrti četrtfinalni par, v katerem bosta igrala Panvita Pomgrad in Šoštanj Topolšica.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec