Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Dober odpor kadetinj

Odbojka: Dober odpor kadetinj

V nedeljo se je začel drugi del državnega prvenstva za kadetinje. Odbojkarice Calcit Volleyballa so se po drugem mestu v svoji kvalifikacijski skupini uvrstile v A ligo, kjer igrajo v drugi zahodni skupini. Za uvod so na Bledu morale priznati premoč vrstnicam Triglava iz Kranja z 0:2 (-17, -19) in Volleyball Ljubljane z 0:2 (-15, -24).

Kamničanke v letošnji sezoni v kadetski konkurenci igrajo praktično z ekipo starejših deklic, saj so v njej le tri kadetinje, od katerih je Ana Pibernik že dlje časa poškodovana. S tako mlado ekipo je bil uspeh že uvrstitev v A ligo, vendar se varovanke Tanje Božinović samo s tem ne bodo zadovoljile. Na uvodnem turnirju na Bledu jim sicer ni uspelo presenetiti kranjskih in ljubljanskih odbojkaric, toda predvsem proti Volleyball Ljubljani so bile v drugem nizu blizu uspeha. Svoj naslednji turnir bodo imele Kamničanke 15. februarja na OŠ Šmartno pod Šmarno goro.

„Prvi cilj smo z uvrstitvijo v A ligo dosegle, vendar na tem zagotovo ne bomo ostale. Skušale bomo napredovati na vsaki tekmi, si nabrati čim več izkušenj, da izboljšamo igro in zberemo čim več izkušenj, da bi dosegli čim boljši rezultat v ligi starejših deklic. Obe tekmi na Bledu sta bili za nas težki in zelo zahtevni, predvsem psihično, ker so bile nasprotnice starejše in bolj izkušene. Na drugi tekmi v drugem nizu nam je uspelo priti do želene igre, še več, deklice so končno zaigrale odlično, ampak je sreča bila na strani nasprotnic. Niza nismo dobili, vendar smo videli, da lahko enakovredno igramo tudi proti boljšim ekipam,“ je po uvodnem turnirju v A ligi povedala Tanja Božinović.

kadetinje-calcit2

Za kadetinje Calcit Volleyballa so na turnirju na Bledu igrale: Ana Špoljarič, Patricija Porovne Černe, Eva Pogačar, Veronika Beznik, Sara Sitar, Eva Skvarč, Zala Špoljarič, Lana Mujanovič, Neža Ladinik – libero, Atena Gojak – libero, Klara Flerin.

Foto: Grega Skvarč