Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Kadeti potrdili A ligo

Odbojka: Kadeti potrdili A ligo

Minulo nedeljo so kadeti Calcit Volleyballa – kadetinje so bile v četrtem krogu kvalifikacij proste – nastopili na turnirju na Brezovici in premagali oba svoja nasprotnika. Na prvi tekmi so bili z 2:0 (14, 12) boljši od ekipe Ljubljana Volley, na drugi pa z 2:0 (15, 15) še od domače Brezovice. Pred zadnjim kvalifikacijskim turnirjem skupine C so si že zagotovili napredovanje v A ligo.

Pred začetkom turnirja na Brezovici so varovanci Aleša Hribarja nepričakovano ostali brez dveh igralcev, ki običajno začenjata tekme, sprejemalca Noela Šimenca in libera Kristjana Krta. Vendar se njuna odsotnost v kamniški igri ni poznala in že v prvem nizu prve tekme turnirja so prikazali dobro igro, s katero so brez večjih težav opravili z Ljubljančani. Z dobro in zanesljivo igro so nadaljevali tudi na drugi tekmi, v kateri so premagali še Brezovčane in si pred zadnjim turnirjem, ki bo 14. decembra na OŠ Stranje. Na njem bodo igrali z Ljubljano Volley ter Črnučami ACH I.

„Na turnir smo odšli z mešanimi občutki, kajti tik pred turnirjem smo ostali brez Šimenca in Krta, zato smo morali nekoliko spremeniti sistem igranja. Kljub temu se je na koncu za nas vse dobro izteklo. Po zaslugi večje zbranosti in motiviranosti vseh igralcev smo prikazali poletno igro in se zasluženo veselili dveh zmag, ki nam prinašata A ligo. Zadnji turnir v Stranjah bo bolj ali manj prestižnega značaja, kajti tudi, če bomo premagali vodilne Črnučane, jih na lestvici ne moremo več prehiteti, ker imajo boljšo razliko v nizih, vendar bo ta tekma dobra napoved, da lahko ocenimo, kako visoko lahko sežemo v letošnjem prvenstvu,“ je po uvrstitvi v A ligo povedal Aleš Hribar, trener kadetske ekipe Calcit Volleyballa.

Za Calcit Volleyball so na turnirju na Brezovici igrali: Rok Forštnarič, Tom Sojer, Teo Podobnik, Aljaž Horvat, Jan Fink, Jan Jurič, Žan Dolžan, Jure Krašovic, Bor Jese Rotar, Jakob Kutnar in Erik Eremita.

Izidi četrtega kroga kvalifikacijske skupine D

http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadeti/2014_KTI_kv/2014_KTI_k_C

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Tine Forštnarič