Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Najmlajši odbojkarji so se uvrstili v naslednji krog tekmovanj

Odbojka: Najmlajši odbojkarji so se uvrstili v naslednji krog tekmovanj

V ŠD Stol v Žirovnici je bil danes na sporedu prvi krog državnega prvenstva za mini odbojko. Ob mladih odbojkarjih Calcit Volleyballa so na njem nastopili še Žirovničani in žal v okrnjeni zasedbi tudi Kranjčani. Po zmagi nad domačini turnirja z 2:1 (12,-24, 6) so prvo mesto osvojili varovanci Jureta Sitarja, kajti tekmo proti Astec Triglavu so dobili brez boja.

Na žalost je ekipa Astec Triglava na turnir v Žirovnico prišla z nepopolno postavo, zato je bilo že pred njegovim začetkom jasno, da bo o prvem mestu odločala tekma med Calcit Volleyballom in Žirovnico. Ker so Kranjčani prišli le z dvema igralcema, so jim jih posodili Žirovničani, tako da so lahko odigrali vsaj dva niza. V obeh so bili boljši domači odbojkarji, tako kot na drugi Kamničani, pri katerih so priložnost za igro dobili vsi igralci. Zato pa je bila toliko bolj zanima tekma med žirovniškimi in kamniškimi mladimi upi odbojke. Prvi niz so domačini začeli s svojo drugo postavo, Kamničani pa s prvo. Gostje so si hitro priigrali visoko prednost, zato je njihov trener Jure Sitar v igro poslal tudi igralce, ki bi sicer manj igrali. Tudi oni so svojo priložnost izkoristili. V drugem nizu se je kamniška ekipa dobro upirala prvi žirovniški in na osemnajsti točki je izid tudi izenačila. Pri izidu 24:23 je imela tudi zaključno žogo za zmago v drugem nizu, ki je ni izkoristila, tako da so ga s 26:24 dobili Žirovničani. V tretjem nizu sta obe ekipi igrali v najmočnejši zasedbi, vendar je bilo hitro jasno, kdo je boljši. Pri vodstvu z 20:3 so v kamniški ekipi zaigrali še drugi igralci in tudi ta niz so prepričljivo dobili odbojkarji Calcit Volleyballa ter se kot prvouvrščena ekipa uvrstili v prihodnji krog.

Škoda, da so Kranjčani prišli v nepopolni zasedbi, saj je na ta način turnir nekoliko izgubil veljavo. Toda ne glede na to, si moji igralci zaslužijo čestitke za igro, ki so jo prikazali,“ je bil zigro svojih varovancev zadovoljen Jure Sitar.

Za Calcit Volleyball so v Žirovnici igrali: Luka Blaževič, Jan Čerin, Nace Jeglič, Lan Kenda, Marcel Kotnik, Jaka Koželj, Timotej Krt, Jakob Mihalič, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Vid Škofic in Domen Stele.

odb_najmlajsi1

Izidi prvega turnirja za DP v mini odbojki

 

http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_mini/2014_MI_decki/2014_MI_dki_1#