Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Po hudem boju do točke

Odbojka: Po hudem boju do točke

Druga ženska ekipa Calcit Volleyballa je v trinajstem krogu 2. DOL zahod v dvorani OŠ Toma Brejca gostila ekipo Aquawata iz Žirovnice. Čeprav so vodile z 2:1 v nizih, so se na koncu izgubile z 2:3 (16, -22, 20, -16, -8). Z osvojeno točko so prehitele Novomeščanke in so zdaj na osmem mestu prvenstvene lestvice. V prihodnjem krogu jih čaka gostovanje v Grosupljem.

Po zmagi nad Kranjčankami v prejšnjem krogu so varovanke Tanje Božinović z veliko mero optimizma čakale na svoj dvoboj z vedno neugodnimi Žirovničankami. V prvem nizu so mlade Kamničanke prikazale odlično igro in prepričljivo slavile, toda v drugem so se nasprotnice razigrale, predvsem v obrambi, tako da so domače odbojkarice le stežka zaključevale napad. Po zmagi v tretjem nizu so bile odbojkarice Calcit že na pragu dveh pomembnih točk v boju za obstanek v ligi, toda vajeti igre so v svoje roke vzele bolj izkušene gostujoče odbojkarice in izid v nizih izenačile. V petem odločilnem nizu so bile Kamničanke, ki so igrale brez Neže Repnik, ob menjavi strani še blizu Žirovničankam, ki so na koncu dosegle pet zaporednih točk ter se veselile zmage. Toda, ker so Novomeščanke izgubile na gostovanju v Ljubljani, so Kamničanke z osvojeno točko na osmem mestu prvenstvene lestvice z dvanajstimi točkami. Eno več, kot jo imajo Novomeščanke in pet manj kot jih imajo Grosupeljčanke, pri katerih bodo gostovale v prihodnjem krogu.

„Še enkrat so dekleta s svojo igro pokazale, da se stvari izboljšujejo. V tako kratkem času je bilo težko ponoviti odlično igro iz prejšnjega kroga, čeprav je v prvem nizu še vse delovalo, kot je treba. V nadaljevanju so se nasprotnice razigrale ter v napadu izkoristile svoje izkušnje, znale pa so izkoristiti naše šibke točke. Dekleta so se borile po svojih najboljših močeh, borbenost je bila na visoki ravni, žal pa nam na takšnih dolgih, težkih tekmah popusti zbranost. Škoda, da nismo izkoristile priložnosti, da osvojimo še kakšno točko več, toda tudi s to smo lahko zadovoljne,“ je po dvoboju z Žirovnico dejala Tanja Božinović, trener kamniških odbojkaric.

Calcit Volleyball II je igral v postavi: Tina Novak, Eva Pogačar, Ana Špoljarič, Špela Lazar, Veronika Beznik, Tjaša Gregorinčič, Lara Koritnik – libero1, Tjaša Gadža, Patricija Porovne Černe, Sara Sitar in Neža Ladink – libero 2.

Besedilo: Miha Štamcar
Foto: Tine Forštnarič