Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Prepričljiva zmaga druge ekipe

Odbojka: Prepričljiva zmaga druge ekipe

Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyballa so na derbiju zadnjega kroga prvega dela prvenstva v 3. DOL zahod s 3:0 (17, 11, 20) premagali drugouvrščeno Kostanjevico na Krki. Po devetih krogih imajo Kamničani 25 točk, ali štiri več kot njihovi današnji nasprotniki. V desetem krogu bodo kamniški odbojkarji 17. januarja gostili Kočevje.

Kostanjevčani so do derbija na OŠ Stranje, v letošnji sezoni, izgubili le v v drugem krogu, ko jih je v v Kanalu premagala druga ekipa Salonita, medtem ko so Kamničani nanizali osem zmag. Dve s 3:2, zato so imeli pred dolenjskimi odbojkarji le točko prednosti. Toda že od prvega napada naprej so varovanci Gregorja Hribarja zaigrali odlično ter vajeti igre ves čas držali v svojih rokah. Že v prvem nizu so z dobrim blokom zaustavili napade gostov, ves čas so dobro izvajali začetne udarce in za nameček imel še dober sprejem. Vse to jim je prineslo gladko zmago v uvodnem nizu. S še boljšo igro so nadaljevali v drugem, le v tretjem jim je po vodstvu s 13:6 nekoliko popustila zbranost, toda tudi v njem gostje niso bili blizu uspeha. Kamničani so tekmo začeli v postavi Nejc Smrekar, Gašper Hribar, Žan Bezjak, Grega Ratek, Luka Lazar, Timotej Ratek in prosti igralec Metod Golob. V nadaljevanju so priložnost dobili še Nejc Močnik in Jaka Klemenčič.

„Dokler nismo vedeli, katere smeri Kostanjevčani najbolj pogosto uporabljajo v napadu, je bila igra še enakovredna, potem pa smo začeli dobro blokirati njihove paralele, ves čas smo dobro servirali in tekma je bila za nas na koncu celo ena lažjih v tej sezoni. Vendar je Kostanjevica na Krki ekipa, ki ji ne smeš pustiti dihati, kar nam je tudi uspelo. Nekoliko nam je zbranost popustila le na začetku tretjega niza, ko nismo zaključili kakšnega od protinapadov, kot bi morali, vendar tudi v tem nizu naša zmaga ni bila vprašljiva. S to zmago smo si zagotovili štiri točke prednosti, ob tem imamo še dve zmagi več kot Kostanjevčani, vendar to še prav nič ne pomeni. Kakovost sicer je na naši strani, vendar bo to treba potrditi tudi v nadaljevanju prvenstva,“ je po deveti zmagi svojih varovancev v letošnji sezoni povedal trener Gregor Hribar.

odb_smrekar1

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Tine Forštnarič