Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Vse bližje prvemu mestu

Odbojka: Vse bližje prvemu mestu

Druga moška kamniška ekipa v 3. DOL – zahod nadaljuje svoj zmagoviti pohod, saj je v dvanajstem krogu v gosteh s 3:0 (15, 20, 23) premagala še Astec Triglav II. Po porazu Kostanjevice na Krki v Braslovčah, imajo s 34-timi točkami že devet točk prednosti pred drugouvrščeno ekipo državnega prvenstva. V soboto, 7. februarja, bodo na OŠ Stranje gostili Salonit Anhovo II.

V preteklosti so imeli odbojkarji Calcit Volleyballa II vedno veliko težav na gostovanju v Kranju. Ne nazadnje so bili v prvem delu državnega prvenstva Kranjčani, ob Kanalcih, edini, ki so Kamničanom odvzeli niz. Toda varovanci Gregorja Hribarja v drugem delu sezone igrajo še bolje, kot v prvem, kar so z dobro igro in zmago potrdili tudi proti Astec Triglavu II. Tekmo so začeli Jernej Smrekar, Žan Bezjak, Peter Lombergar, Grega Ratek, Luka Lazar, Jaka Klemenčič in prosti igralec Metod Golob, ki so si v prvem nizu hitro priigrali visoko prednost. Ob koncu niza je Smrekarja na podaji zamenjal Gašper Hribar, ki ima sicer težavo z ramo. Tudi v drugem nizu so bili kamniški odbojkarji ves čas v vodstvu, vendar so jim tokrat domačini bolj sledili, toda po drugem tehničnem odmoru so gostje le prišli do prednosti, ki jim, je zagotavljalo zanesljivo zmago. Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem sta se ekipi menjavali v vodstvu. Pred končnico niza so si Kamničani priigrali manjšo prednost, domačini so se jim spet približali, toda zmaga gostov ni bila ogrožena. V drugem nizu je namesto Bezjaka priložnost na sprejemu dobil tudi Nejc Močnik, Luko Lazarja je zamenjal Jan Pibernik, medtem ko je namesto Klemenčiča v igro vstopil Timotej Ratek.

„V zadnjih letih smo imeli v Kranju vedno težave, tudi v prvem delu smo doma zmagali le s 3:2. Tokrat je bil pristop k igri dober, veseli pa me, da fantje niti trenutek niso popuščali. V napadu je bil zelo učinkovit Peter Lombergar, ki je začel na sprejemu nekoliko negotovo, nato pa je bil dober. Sicer nihče od naših igralcev ni igral slabo, kar je dobra napoved za nadaljevanje prvenstva,“ je po še eni zmagi svojih varovancev povedal Gregor Hribar.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Tine Forštnarič

Izidi 12. kroga 3. DOL – zahod
http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_dol/2014_MZ/2014_3MZ_rezultati