Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita od zaključnega turnirja pokala Slovenije loči le še ena zmaga

Odbojkarice Calcita od zaključnega turnirja pokala Slovenije loči le še ena zmaga

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije pred svojimi navijači brez večjih težav premagale Ankaran s 3:0 (21, 13, 22). Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 11. decembra, že v ponedeljek, 2. decembra Kamničanke čaka obračun z Novo KBM Branikom v Mariboru, tekma se bo začela ob 18. uri, dva dni pozneje, v sredo, pa bodo aktualne slovenske pokalne zmagovalke, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik gostile PVK Olymp iz Prage. 

Calcit Volley – Ankaran  3:0 (21, 13, 22)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50.

Calcit Volley: Zbijačnik, Kotnik (L), Mihevc 2, P. Marušič 3, Š. Marušič 2, Mihalinec 6, Vovk 1, Brulec Kostić 13, Zatković 11, Janežič (L), Charuk, Jerala 9, Kaker 3. Trener: Gregor Rozman.

Ankaran: Ugrenović (L), Krstić, Apollonio, Panger 1, Angelini 4, Medved (L), Uršič 1, Cerovac 4, Ćorić 14, Lovšin 6, Trobec 1, Valenčič 9. Trener: Alen Bektaševič.

Pred slabimi štirimi tedni sta se kamniška in ankaranska ekipa pomerili v državnem prvenstvu, s 3:1 pa so takrat do zmage prišle domače odbojkarice. Tudi na prvi četrtfinalni tekmi so pričakovano slavile varovanke Gregorja Rozmana, ki so na dobri poti, da se uvrstijo na zaključni turnir pokala Slovenije, kjer se bodo v primeru napredovanja skorajda zagotovo pomerile z ekipo SIP Šempeter, ki je v prvi tekmi v gosteh premagala drugo ekipo Nove KBM Branika s 3:0 (14, 7, 11).

Čeprav bodo Kamničanke v ponedeljek igrale v Mariboru, dva dni pozneje pa še v pokalu Challenge, domači trener Gregor Rozman ni ničesar prepuščal naključju, zato je dvoboj z Ankarančankami, z izjemo Lucy Charuk, začel v postavi, ki že vso sezono nosi glavno breme. Toda v prvem nizu so se morale njegove varovanke pošteno potruditi, da so zlomile odpor borbenih gostij, pri katerih je v napadu izstopala Marina Ćorić. Ob boljšem servisu so imele manj težav v drugem nizu, v katerem so že na začetku povedle z 8:3, po vodstvu s 16:10 pa so gostjam prepustile le še točko.

Tudi v tretjem nizu, v katerem je Rozman nekoliko premešal postavo, ves čas je igrala tudi Katja Mihevc, je dolgo kazalo na lahko delo domačih odbojkaric, ki so vodile že s 16:11. Toda v končnici niza so Ankarančanke pošteno zapretile, vendar domača zmaga ni bila vprašljiva, Z učinkovito igro v napadu se je izkazala mlada Eva Zatković.

Miha Štamcar