Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita s še eno zmago zanesljivo na zaključni turnir

Odbojkarice Calcita s še eno zmago zanesljivo na zaključni turnir

Odbojkarice Calcit Volleyballa so tudi na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije premagale Zgornjo Gorenjsko, v Žirovnici je bilo 3:0, in se uvrstile na zaključni turnir pokalnega tekmovanja, ki bo v Kranju, 17. in 18. marca. V polfinalu se bodo pomerili z ekipo GEN-I Volley, ki je v sredo še drugič premagala GEN-I Volley s 3:2

Zgornja Gorenjska – Calcit Volleyball  0:3 (-9, -14, -19)

Žirovnica – Dvorana pod Stolom, gledalcev 50.

Zgornja Gorenjska: Avsenik – libero, Tučen, Lužovec 7, Košak 3, Pogačar 2, Burja, Klinar 3, Marzidovšek 7, Langus 1, Zorman 2, Humerca. Trener: Iztok Kšela

Calcit Volleyball: Grudna, Božič 3, Mihevc 4, Blažič 13, Pahor – llibero, Igličar 15, Zaplotnik 10, Jerala 1, Turk 3, Koleva 8, Van de Vyver 2. Trener: Nicola Negro.

Aktualne slovenske državne prvakinje so si pred slabim mesecem dni na prvi četrtfinalni tekmi pokalnega tekmovanja na domačem igrišču mlade gorenjske odbojkarice premagale s 3:0 (11, 9, 10), brez večjih težav pa so slavile tudi na povratni tekmi.

Gostujoči trener Nicola Negro je na povratni četrtfinalni tekmi odpočil nekatere od nosilk igre svoje ekipe, igralke, ki so v dozdajšnjem delu sezone manj igrale, pa so dobro izkoristile svojo priložnost. Predvsem to velja za uvodni niz, v katerem so na servis Mojce Božič, dosegla je tudi dva asa, domačinkam pobegnile za sedem točk (7:0), po novem asu, tokrat Urške Igličar pa je bilo že 16:4. Vodstvo z 1:0 v nizih je potrdila Katja Mihevc.

V drugem nizu so domačinke izboljšale svoj sprejem in do prvega tehničnega odmora držale korak z gostjami, ki so po zaslugi Slavine Koleve z njenimi štirimi zaporednimi točkami povedle s 16:8. Z uspešnim napadom Ane Zapltonik so si calcitovke tudi praktično zagotovile uvrstitev na zaključni turnir pokalnega tekmovanja.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Gorenjke s točko Anje Zorman na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk, toda v nadaljevanju se je razigrala njihova nekdanja soigralka Pia Blažič, svoje so dodale še druge odbojkarice Calcita, tekmo pa je zaključila Zaplotnikova.

V polfinalnem obračunu zaključnega turnirja v Kranju bodo njihove nasprotnice odbojkarice Formule Formisa, ki so v sredo po hudem boju, ko so proti EEN-I Volleyju že izgubljale z 0:2 v nizih, prišle do zmage s 3:2 (-23, -8, 21, 18, 9). Tekma v Hočah je imela identičen razplet kot pred dobrimi 14 dnevi v Novi Gorici, kjer so Novogoričanke prav tako povedle z 2:0 v nizih, naslednji trije pa so pripadli Rogožankam, ki so zmagale s 3:2 (-9, -22, 25, 22, 13).

Drugi polfinalni par zaključnega turnirja bo znan šele 28. februarja, ko bo na sporedu povratna tekma med branilkami naslova, Novo KBM Branikom in Sp.Savinjsko-Alianso. Prva tekma bo na sporedu osem dni prej v Mariboru, povratna pa bo nato v Šempetru v Savinjski dolini. V sredo, 22, februarja, bosta svojo povratno četrtfinalno tekmo v Puconcih igrali ekipi Keme in VOLLEYBALLjubljane. Na prvi, v Ljubljani, so s 3:0 (23, 12, 18) slavile ljubljanske odbojkarice.

Odbojkarice Calcit Volleyballa bodo v soboto, v 16. krogu 1. DOL, na Galjevici, ob 19.30 gostile Kemo Puconce.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec