Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita le še zmago do prvega mesta

Odbojkarice Calcita le še zmago do prvega mesta

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v svoji prvi tekmi zadnjega turnirja srednjeevropske lige na Dunaju premagale domači Sokol Post Nö s 3:0. V petek, ob 11. uri, jih čaka še njihova zadnja tekma proti slovaški ekipi 1. BVK Bratislava, z zmago pa bi osvojile prvo mesto po rednem delu srednjeevropske lige in bi na zaključnem turnirju v Zagrebu, ki bo na sporedu konec prihodnjega tedna, igrale z domačo Mladostjo.

Sokol Post Nö – Calcit Volleyball 0:3 (-25, -25, -18)

Dunaj – Dvorana športne gimnazije, gledalcev 50, sodnici: Ujhazi, Batkai-Katona (obe Madžarska).

Sokol Post Nö: Stanišić, Schmerlaib 11, Schmit 1, Janečkova 12, Kubova 7, Katz 7, Melicharkova – libero, Pejić 1, Jenner-Braunschmit, Milivojević, Nikić 5. Trener: Jiri Šiller.

Calcit Volleyball: Grudina 6, Božič, Mihevc 3, Blažič 6, Pahor, Igličar 9, Zaplotnik, Kostić 16, Jerala – libero, Turk, Koleva 12, Van de Vyver 2. Trener: Nicola Negro.

Slovenske državne prvakinje in branilke naslova v srednjeevropski ligi so svojo predzadnjo tekmo v rednem delu tega tekmovanja na Dunaju odigrale ob neobičajni uri, že ob 11. uri dopoldne, navkljub temu pa so prišle do pričakovane zmage. Predvsem v prvih dveh nizih so se morale zanjo v nizki in pretemni dvorani pošteno potruditi, saj so šele v končnicah nizov strle odpor domače ekipe, v tretjem pa je vendarle do izraza prišla večja kakovost ljubljanskih odbojkaric. Odbojkarice Calcit Volleyballa bodo v petek igrale še tekmo z ekipo 1. BVK Bratislava, z morebitno zmago pa bi redni del srednjeevropske lige končale na prvem mestu.

Ljubljančanke so dvoboj na Dunaju začele v najmočnejši zasedbi, tudi z Ilko van de Vyver, ki je imela v zadnjem času nekaj težav s poškodbo, na mestu organizatorke igre, vendar so domačinke z blokom Simone Janečkove povedle s 7:3, vodile so tudi še s 15:11, ob drugem tehničnem odmoru pa so varovanke Nicole Negra zaostajale le še za točko. Do konca niza sta se ekipi menjavali v vodstvu, z uspešnim napadom Olivere Kostić pa so prve do zaključne žoge za vodstvo z 1:0 prišle kalcitovke. Tretjo je z asom izkoristila Pia Blažič.

Tudi v drugem nizu so domače odbojkarice gostjam iz Ljubljane nudile dostojen odpor. Še več, gostje so ob drugem tehničnem odmoru za domačo ekipo zaostajale za štiri točke. Na servis Urške Igličar so izid na 16. točki sicer že izenačile, pred vstopom v končnico niza pa so spet zaostajale. Tokrat za tri točke (17:20), z blokoma Katje Mihevc in Slavine Koleve pa so povedle z 21:20. Prve so do zaključne žoge za izenačenje v nizih prišle Dunajčanke, ki so imele nato še eno zaključno žogo, obe so Ljubljančanke ubranile, s svojo prvo zaključno žogo pa so prišle do vodstva z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so slovenske državne prvakinje z dvema asoma Tine Grudine do prve občutnejše prednosti v drugem nizu prišle po drugem tehničnem odmoru, ko so povedle z 19:16. Na servis Ilke van de Vyver so Dunajčankam pobegnile za šest točk (23:17), do zmage pa so prišle po novi točki Igličarjeve in 25. lastni napaki domače ekipe.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec