Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita so premagale Zgornjo Gorenjsko

Odbojkarice Calcita so premagale Zgornjo Gorenjsko

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v tekmi 15. kroga 1. DOL za ženske na gostovanju v Žirovnici po pričakovanjih ugnale domačo Zgornjo Gorenjsko s 3:0 (10, 10, 15) . V prihodnjem krogu bodo varovanke Nicole Negra v soboto, 18. februarja, v dvorani na Galjevici gostile Kemo Puconce. Tekma se bo začela ob 19.30 uri.

Zgornja Gorenjska – Calcit Volleyball 0:3 (10, 10, 15)

Žirovnica – Športna dvorana pod Stolom, gledalcev , sodnika: Klinar (Žirovnica), Milojević (Ljubljana).

Zgornja Gorenjska:  Avsenik – libero, Tučen, Lužovec 6, Košak 2, Pogačar 1, Burja – libero, Rotar, Klinar, Marzidovšek 7, Langus, Zorman 2, Humerca 3. Trener: Iztok Kšela.

Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič, Mihevc 5, Blažič 7, Pahor, Igličar 17, Zaplotnik 1, Kostić 26, Jerala – libero, Turk, Koleva 2, Van de Vyver 6. Trener: Nicola Negro.

Slovenske državne prvakinje so med tednom v vnaprej odigrani tekmi 18. kroga 1. DOL doma premagale zadnjeuvrščeno ekipo prvenstva Mislinjo, danes pa so v gosteh igrale še s predzadnjo Zgornjo Gorenjsko. V sredo so za zmago potrebovale 62 minut igre, v Žirovnici pa so bile še bolj prepričljive, saj so do novih treh točk prišle še šest minut prej.

Trener calcitovk Nicola Negro se je tokrat odločil, da bo vso tekmo odigral v postavi Ilka van de Vyver, Pia Blažič, Slavina Koleva, Tina Grudina, Kaja Turk, Olivera Kostić in s prosto igralko Meto Jeralo. Na servis Grudine, ki je dosegla tudi štiri ase zaporedoma, so calcitovke povedle s 5:0, nato pa so domačinke imele težave na sprejemu še na servis Ilke van de Vyver, ki je z asom svojo ekipo popeljala do vodstva 9:1. Tudi v nadaljevanju so imele mlade Gorenjke težave na sprejemu, calcitovke so v uvodnem nizu dosegle kar sedem asov, niz pa se je končala z napako Špele Lužovec.

Drugi niz se je za domačo ekipo začel bolj obetavno, saj je po napaki Koleve še vodila s 6:5, toda z delnim izidom 7:0, na servisu je bila Olivera Kostić, je bilo njihovega odpora konec. Gostje so prevladovale v bloku, v napadu je bila nevarna Kostićeva, z osmimi zaporednimi točkami pa so prišle do vodstva z 2:0 v nizih.

Tudi v tretjem nizu je bila kakovostna razlika na strani veliko bolj izkušenih gostij, v domači ekipi pa je trener Iztok Kšela v igro poslal mladi Anjo Zorman in Zojo Humerco. Tudi v tem nizu so imele domačinke še naprej težave na sprejemu, gostje pa so  brez večjih težav prihajale do točk, čeprav si tudi Gorenjke zaslužijo pohvale za borbenost.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec