Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita v 60 minutah strle dunajski SVS Post

Odbojkarice Calcita v 60 minutah strle dunajski SVS Post

Odbojkarice Calcita Ljubljane so na drugi tekmi turnirja srednjeevropske lige po le 60 minutah igre premagale dunajski SVS Post. To je bila njihova že tretja zmaga v treh dneh, najtežjo preizkušnjo v tem tednu pa bodo imele v soboto, ko bodo v 2. krogu 1. DOL za ženske gostovale v Kopru.

Calcit Ljubljana – SVS Post   3:0 (19, 9, 6)

Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Brlas in Stipaničev.

Calcit Ljubljana: Grudina 12, Božič 1, Vrhovnik 9, Igličar 10, Forštnarič 1, Kučej 10, Kostić 1, Aragao 4, Hribar 1, Jerala – libero, Turk 2, Potokar 8.

SVS Post: Huber – libero, Schmerlaib 1, Ružičkova, Stankova 7, Bajde 1, Katz 2, Frühbauer, Jahn 4, Freynschlag, Jenner-Braunschmeid 2.

Slovenske državne prvakinje so svojo tretjo zaporedno tekmo v treh dneh, v torek so na prvi tekmi turnirja srednjeevropske lige s 3:0 (21, 16, 22) premagale Fatum Nyiregyhazo, v sredo pa v osmini finala pokala Slovenije na Ptuju s 3:0 (14, 19, 8) še domačo ekipo GM Mobil Ptuj, so začele v postavi Cecilia Aragao, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Tina Grudina, Elena Kučej, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala.

Avstrijske državne prvakinje, ki v Ljubljani igrajo brez treh tujk, so na včerajšnji drugi tekmi turnirja morale priznati premoč ekipi Fatum Nyiregyhaza z 0:3 (-23, -18, -19). Tudi danes so v prvem nizu dolgo držale korak z domačo ekipo, ki je na drugi tehnični odmor resda odšla s prednostjo petih točk, vendar so se jim Dunajčanke približale na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 18:20. Z asom Kučejeve so jim Ljubljančanke pobegnili za štiri točke (23:19), zmago v uvodnem nizu pa je potrdila Potokarjeva.

Drugi niz so domače odbojkarice začele bolj zavzeto, z manj napakami. Na servis Kučejeve so dosegle kar sedem točk zapored, zadnjo je z asom dosegla ljubljanska blokerka, za vodstvo z 10:2. Z blokom Olivere Kostić so domače odbojkarice ob drugem tehničnem odmoru gostjam pobegnile že za deset točk, s tem pa je bil drugi niz, ki ga je s še enim asom končala Kučejeva, odločen.

Tudi tretji niz se je začel podobno kot drugi. Gostje so spet imele težave s sprejemom na servis Kučejeve, ki se ji je pridružila še Igličarjeva. Z blokom in uspešno izvedenim prvim tempom Tine Grudine so Ljubljančanke povedle z 10:1, sledila je še napaka gostij in domače odbojkarice so že lahko vpisale nove tri točke v srednjeevropski ligi. Trener Ribič je v igro poslal še Ano Katarino Hribar, Kajo Turk in Majo Forštnarič, vse tri pa so tudi dosegle vsaj po eno točko.

Odbojkarice Calcita Ljubljane bodo svoj naslednji turnir v srednjeevropski ligi igrale v Poreču od 27. do 29. decembra. Na prvi tekmi bodo igrale z domačinkami, dan pozneje pa jih čaka slovenski derbi z Novo KBM Branikom.

Izjava po tekmi

Monika Potokar, igralka Calcita Ljubljane: “To je bila za nas že tretja tekma v treh dneh, zato se je bilo že težko motivirati, zato sem toliko bolj zadovoljna, da smo šle v tekmo odločno, brez večjih napak in jo odigrale, kot je treba. To je lastnost velikih ekip. Zdaj moramo dobiti še sobotno prvenstveno tekmo v Kopru.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec