Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita za zmago potrebovale zgolj 61 minut

Odbojkarice Calcita za zmago potrebovale zgolj 61 minut

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v 16. krogu 1. DOL za ženske v dvorani na Galjevici s   premagale gostje iz Puconcev. Tekma je bila končana po  minutah igre, v prihodnjem krogu pa aktualne slovenske državne prvakinje čaka gostovanje v Novi Gorici. Z domačim GEN-I Volleyjem se bodo pomerile prihodnjo soboto, ob 19. uri.

Calcit Volleyball – Kema Puconci  3:0 (16, 11, 12)

Ljubljana – Športna dvorana Galjevica, gledalcev 50, sodnika: Ortl (Polzela), Vrenko (Šempeter v Savinjski dolini).

Calcit Volleyball: Grudina 10, Božič, Mihevc 5, Blažič 7, Pahor – libero, Igličar 6, Kostić 8, Zatkovič, Jerala – libero, Koleva 15, Van de Vyver 6.

Kema Puconci: Vinkovič, Franko, Škraban 8, Zdovc 2, Donša, Kocet – libero, Kovač 2, Kadiš 3, Mikl, K. Pintarič 5, Ajnihar 1. Trener: Sebastijan Lenarčič.

Na drugi današnji tekmi v dvorani na Galjevici v 1. DOL za ženske, na prvi so odbojkarice VOLLEYBALLjubljane premagale GEN-I Volley, so aktualne državne prvakinje opravičile vlogo favoritinj in po 61 minutah igre premagale gostje iz Puconcev, ki jih je prvič vodil Sebastijan Lenarčič. Do menjave na klopi, Pucončanke je zadnjih deset let vodil Bojan Novak, je prišlo minulo soboto po minimalni zmagi prav nad VOLLEYBALLjubljane.

Domače odbojkarice so v tekmo vstopile v najmočnejši zasedbi, z Ilko van de Vyver, Pio Blažič, Slavino Kolevo, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo. Vendar je začetek tekme pripadel gostujoči ekipi, ki je izkoristila številne neizsiljene napake calcitovk, tako da so povedle z 10:7. Vodile so tudi še z 12:10, toda na servis Oliver Kostić je bilo njihovega odpora konec. Varovanke Nicole Negra so z dvema zaporednima točkama Tine Grudine in napaki Angeline Ajnihar povedle z 19:12, niz pa se je končal z asom  Ilke van de Vyver.

Razlika v kakovosti je še bolj do izraza prišla v drugem niz, v katerem so Pucončanke do zaostanka treh točk (7:10) še držale korak z domačinkami, toda že ob drugem tehničnem odmoru so zaostajale za sedem točk. V še večjih težava so bile gostje po vrnitvi na igrišče, saj so le s težavo prebijale visok blok domače ekipe. Tako kot prvi niz se je tudi drugi končal z asom, le da ga je tokrat dosegla Katja Mihevc.

Tudi v tretjem nizu so domače odbojkarice nadaljevale z učinkovito igro v napadu, predvsem to velja za Slavino Kolevo in Urško Igličar, ki je v igro vstopila ob koncu drugega niza. Na servis Van de Vyverjeve, skupaj so aktualne državne prvakinje dosegle kar 11 asov, so Ljubljančanke povedle z 11:3, po treh zaporednih točkah Igličarjeve pa s 17:8. Tekmo, v kateri so Pucunčanke dosegle le 39 točk, od tega 18, po lastnih napakah domače ekipe, je zaključila Van de Vyverjeva.

V domači ekipi je bila prvič v postavi tudi Eva Zatkovič, ki bo do konca sezone z dvojno licenco igrala tudi za UOK Ljubljano v 2. DOL – zahod, vendar ni vstopila v igro, manjkali pa sta Ana Zaplotnik in Kaja Turk.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec