Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita zmagale v Kopru

Odbojkarice Calcita zmagale v Kopru

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v četrtem krogu modre skupine v 1. DOL za ženske v gosteh po pričakovanjih brez izgubljenega niza premagale domačo Luko Koper. V prihodnjem krogu, v soboto, 27. februarja, bodo calcitovke v ŠD Galjevica gostile Braslovče.

Luka Koper – Calcit Ljubljana 0:3 (-20, -23, -19)

Aktualne državne prvakinje so po sredini zmagi v Mariboru spet v igri za prvo mesto v modri skupini, vendar si do povratne tekme z Novo KBM Branikom, ne smejo več dovoliti, da bi izgubljale točke proti drugim ekipam. Na drugi strani so Koprčanke modro skupino začele s tremi porazi, ki pa, glede na njihove težave s poškodbami nosilk igre, niti niso presenečenje. To pa bi zagotovo bilo, če bi calcitovkam odščipnile točko, še večje, če bi jih premagale. V drugem nizu so Koprčanke bile blizu presenečenja, ne pa tudi v prvem in tretjem.

Vlogo favoritinj so gostje iz Ljubljane potrdile že v uvodnem nizu, v katerem je bil izid zadnjič izenačen pri 5:5, ob drugem pa so Koprčanke, ki so tudi tokrat igrale brez poškodovane Tine Kaker, zaostajale za pet točk. Pred vstopom v končnico niza so se domače odbojkaricam gostjam približale na dve točki zaostanka (18:20), vendar so Slavina Koleva, Kaja Turk in Petra Vrhovnik le preprečile preobrat.

Veliko boljši odpor so Koprčanke svojim nasprotnicam nudile v drugem nizu, čeprav so po dveh asih Koleve za gostjami zaostajale že za osem točk (6:14). Toda varovanke Marka Kalca se niso predale, na servis Nuše Ferlinc, tudi ona je dosegla dva asa zapored, so se naprej calcitovkam približale na štiri točke zaostanka (10:14), z blokoma Lare Dodič in Anite Pethö, le še na dve (13:15). S tem pa krize gostij še ni bilo konec, kajti z novim blokom, tokrat Dajane Lucas, sta bili ekipi na 17. točki že skupaj. V končnici so bile bolj zbrane vendarle bolj izkušene calcitovke, ki so preko Igličarjeve in Vrhovnikove povedle z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so letošnje udeleženke lige prvakinj ves čas vajeti igre držale v svojih rokah, bolje so servirale, v napadu se je razigrala Koleva, domačim odbojkaricam pa je vse bolj popuščala zbranost. Ob drugem tehničnem odmoru so zaostajale za tri točke, z delnim izidom 7:1 so jim gostje pobegnile na devet (23:14). Tekma je bila s tem praktično odločena, zmago calcitovk pa je potrdila Igličarjeva, ki je bila s 15 točkami najbolj učinkovita igralka tekme.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec