Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita znova zmagale

Odbojkarice Calcita znova zmagale

 Odbojkarice Calcit Volleyballa so v 13. krogu 1. DOL za ženske v dvorani Tivoli s 3:1 premagale VOLLEYBALLjubljano. Že v torek pa varovanke Nicola Negra čaka tretji letošnji turnir v srednjeevropski ligi, ko se bodo na domačem igrišču pomerile s Slavijo iz Bratislave, v četrtek pa še enkrat z Novo KBM Branikom, ta tekma pa bo štela tudi državno prvenstvo. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

Calcit Volleyball – VOLLEYBALLjubljana 3:1 (24, 14, -21, 12)

Ljubljana – Športna dvorana Tivoli, gledalcev 60, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Atanasov (Kranj)

Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič, Mihevc 5, Blažič 7, Pahor, Igličar 17, Zaplotnik 1, Kostić 26, Jerala – libero, Turk, Koleva 2, Van de Vyver 6. Trener: Nicola Negro.

Volleyball Ljubljana: Maček 1, Mijoč 11, Ferlinc 9, Čotar, Dolenc – libero, Pavič 1, Crnjac 1, Mihalinec 10, Janežič – libero, Vrhovnik 8, Arnež 5, Flego 1. Trener: Gregor Rozman.

 Aktualne slovenske državne prvakinje so po izpadu iz pokala CEV, ko so obakrat izgubile z Novo KBM Branikom, v domačem prvenstvu v ljubljanskem obračunu še drugič v letošnji sezoni premagale varovanke Gregorja Rozmana. Vendar so se morale za zmago pošteno potruditi, predvsem to velja za uvodni niz, v katerem so zaostajale že osem točk (7:17), v tretjem pa so celo morale priznati premoč nasprotnic. Na koncu so le prišle do treh točk, že od torka do četrtka pa jih v dvorani Tivoli čaka tretji turnir srednjeevropske lige. V torek bodo igrale s Slavijo iz Bratislave, dva dni pozneje pa še četrtič v letošnji sezoni z Novo KBM Branikom.

V prvem nizu so gostujoče odbojkarice vodile praktično od začetka, na prvi tehnični odmor so odšle s prednostjo štirih točk, do drugega so jo na servis Nuše Ferlinc povečale že na sedem. Po uspešnem napadu Petre Vrhovnik je bilo že 17:9 za Volleyball Ljubljano, ki je bila blizu zmage še pri izidu 21:15. V končnici niza pa so se calcitovke le prebudile in predvsem po zaslugi Olivere Kostić, ki je dosegla kar šest zaporednih točk, prišle do vodstva z 1:0.

Tudi v začetku drugega niza so pobudo prevzele gostje, ki so povedle s 4:0, vendar je bilo nadaljevanje popolnoma v znamenju domače ekipe. Kostićevi sta se v napadu pridružili še Pia Blažič in Urška Igličar, na servisu sta se izkazali Pia Blažič in Katja Mihevc, kar je Calcit Volleyballu prineslo vodstvo s 17:7, niz pa se je končal z napako gostij, ki se po visokem porazu v drugem nizu niso predale. Delo so jim s številnimi lastnimi napakami olajšale tudi domače odbojkarice, ki so po zaostanku štirih točk (13:17) izid še izenačile, vendar so na servis Maše Arnež gostje spet prišle do nove občutnejše prednosti (21:17). Tokrat so bile dovolj zbrane, da so s točko Katje Mihalinec le prišle do zmage v tretjem nizu.

Po izgubljenem nizu so calcitovke spet zagospodarile na igrišču, Ilka van de Vyver je dobro razigrala soigralke, Kostićeva je bila za blok nasprotnic nezaustavljiva, po bloku Tine Grudine in vodstvu s 16:6 pa je bila tekma dokončno odločena. S 26 točkami se je v domači ekipi v napadu izkazala Olivera Kostić, 17 jih je dosegla Urška Igličar, v gostujoči pa sta bila najbolj učinkovita Helena Mijoč z 11 točkami, eno manj je prispevala Katja Mihalinec.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec