Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita le še korak do finalnega turnirja

Odbojkarice Calcita le še korak do finalnega turnirja

Odbojkarice Calcita Ljubljane so na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v gosteh s 3:0 (20, 23, 20) premagale Braslovče. Za uvrstitev na zaključni turnir aktualne slovenske državne prvakinje na domači tekmi, ki bo v sredo, 2. decembra, potrebujejo le še dva niza. V soboto bodo Calcitovke v devetem krogu 1. DOL za ženske igrale z GEN-I Volleyjem. Tekma bo ob 18. uri v Novi Gorici.

Braslovčanke so se razšle s svojim dozdajšnjim trenerjem Slobodanom Nikolićem, tako da je ekipo vodila njegova pomočnica Damjana Mihalinec. V primerjavi s tekmo v prvem krogu državnega prvenstva so braslovške odbojkarice prikazale boljšo igro, vendar pa zmaga ljubljanske ekipe niti v enem trenutku ni bila ogrožena.

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane je tekmo začel s Cecilio Aragao, Petro Vrhovnik, Moniko Potokar, Tino Grudino, Eleno Kučej, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo. V tej postavi je igral večji del tekme, le v drugem nizu je namesto Aragaove na mestu podajalke zaigrala Mojca Božič.

V primeru zmage bodo udeleženke lige prvakinj v polfinalu zaključnega turnirja slovenskega pokalnega tekmovanja igrale z zmagovalkami dvoboja med Luko Koprom in Formisom. Na prvi tekmi so s 3:1 (14, 16, -23, 20) zmagala Koprčanke, ki so igrale doma.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec