Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice prve kamniške ekipe se princeskam niso pustile presenetiti

Odbojkarice prve kamniške ekipe se princeskam niso pustile presenetiti

Odbojkarice Calcit Volleyja so v vnaprej odigrani tekmi 12. kroga 1A. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje premagale drugo ekipo Calcit Volleyja s 3:0 (16, 22, 16). V sredo, 23. januarja, bo prva kamniška ekipa v Aachnu igrala povratno tekmo drugega kroga pokala Challenge, v soboto, 26. januarja, pa bo v 13. krogu državnem prvenstvu gostovale v Ljutomeru, medtem ko bo druga kamniška ekipa gostila GEN-I Volley.

Calcit Volley – Calcit Volley II    3:0 (16, 22, 16)

Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 60, sodnika: Adrovič, Perčič (oba Kamnik).

Calcit Volley: Valenčič 4, Kotnik 12, P. Marušič, Š. Marušič 1, Mihalinec 6, Pogačar 3, Kostić 13, Janežič (L), Charuk 9, Kaker 9, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

Calcit Volley II: Krašovec 10, Špoljarič (L), Topič, Šeme, Lužovec, Javornik 5, Gadža, Bošeska, Žužek 3, Zatković 11, Sitar 1, Jerala 6, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Ker bodo v nedeljo mladinke Calcit Volleyja v dvorani OŠ Stranje igrale zaključni turnir državnega prvenstva, sta se kamniški ekipi dogovorili, da bosta klubski obračun odigrali že danes. Zaradi zasedenosti športne dvorane v Kamniku je bila tekma v Stranjah, po pričakovanjih pa so še drugič v letošnji sezoni v medsebojnem dvoboju slavile odbojkarice prve ekipe Calcit Volleyja.

Aktualne slovenske pokalne zmagovalke so v dvoboj z drugo kamniško ekipo vstopile brez podcenjevanja, saj so po štirih zaporednih točkah razpoložene Katje Mihalinec tekmicam že sredi niza pobegnile za deset točk. Kamniške princeske so sicer povedle z 2:0, vendar je bilo nadaljevanje popolnoma v znamenju njihovih starejših klubskih soigralk, ki so do najvišje prednosti prišle po napadu Tine Kaker (22:9). V zaključku niza so dobro igre prikazale tudi varovanke Francija Obolnarja, ki so z delnim izidom 6:0 svoj zaostanek znižale na sedem točk (15:22), toda Olivera Kostić z dvema in Tina Kaker z zadnjo točko v uvodnem nizu sta zaustavili nalet druge kamniške ekipe.

Bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so na servis Sare Valenčič in dvema zaporednima točkama Nine Kotnik varovanke Gregorja Rozmana mlajšim tekmicam pobegnile za tri točke (9:6). Toda na servis Žive Javornik ter ob razigrani Zali Krašovec so Obolnarjeve varovanke prišle do treh točk prednosti (13:10), vodile pa so tudi še z 18:17. V končnici niza so prišle do izraza večje izkušnje, da do presenečenja ni prišlo pa sta poskrbeli Kotnikova in Olivera Kostić.

Tudi v tretjem nizu so bile dolgo v vodstvo odbojkarice druge ekipe Calcit Volleyja, ki so s serijo štirih zaporednih točk, zadnjo je spet prispevala Zala Krašovec, povedle z 10:7. S tremi točkami so vodile še pri izidu 15:12, ko je bila uspešna Lana Žužek, toda po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana je sledil preobrat. Z blokom Lucy Charuk sta bili ekipi na 15. točki že skupaj, prva ekipa je nato z asom Tine Kaker povedla s 16:15, s sedmimi zaporednimi točkami na servis Nine Kotnik, ki je dosegla tudi tri ase, pa je bila tekma dokončno odločena.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Tekma se je odvijala po pričakovanjih. Naša druga ekipa nas je prisilila v to, da smo morali igrati na polno, če smo želeli tekmo končati s pričakovanim izidom. Pričakujem, da bo naša druga ekipa, ki bo v nedeljo na zaključnem turnirju mladinskega državnega prvenstva, na katerem bodo močnejše še za Evo Pogačar in Anjo Zorman, resni kandidat za naslov državnega prvaka med mladinkami.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec