Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice se od leta 2019 poslavljajo z zmago v Kopru

Odbojkarice se od leta 2019 poslavljajo z zmago v Kopru

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi enajstega kroga 1A. DOL za ženske v Kopru premagale Ankaran s 3:1 (11, 23, -25, 19). Leto 2019 so tako končale na drugem mestu domačega prvenstva, ki ga bodo nadaljevale 14. januarja z zaostalo tekmo desetega kroga proti ekipi ATK Grosuplje. Dva dni pred tem jih čaka še tekma enajstega kroga srednjeevropske lige v Banja Luki.

Ankaran – Calcit Volley  1 : 3  (-11, -23, 25, -19)

Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, gledalcev 100, sodnika: Kern, Klinar.

Ankaran: Apollonio, Pangerc 1, Angelini 9, Medved (L), Uršič 4, Cerovac 4, Ćorić 20,Trobec 13, Valenčič 9. Trener: Alen Bektašević.

Calcit Volley: Zbičajnik, Kotnik, Mihevc 3, P. Marušič 15, Š. Marušič 2, Vovk 14, Brulec Kostić 23, Zatković 14, Janežič (L), Charuk, Jerala 5, Kaker 8. Trener: Gregor Rozman.

Kamničanke so se med tednom uvrstile v drugi krog pokala Challenge, uspešne so bile v zlatem nizu, uspešno pa so prebrodile tudi gostovanje v Kopru pri Ankaranu. Ankarančanke so v letošnji sezoni premagale že trikrat, dvakrat v četrtfinalu pokala Slovenije, po lahki zmagi v uvodnem nizu pa so se morale varovanke Gregorja Rozmana v nadaljevanju tekme pošteno potruditi, da so prišle do nove zmage.

Prvi niz je bil odločen praktično že ob samem uvodu, ko so gostujoče odbojkarice na servis Špele Marušič in uspešnem napadu Olivere Brulec Kostić povedle s 7:0. Tudi visoko vodstvom ni uspavala Kamničank, ki so preko Ane Marije Vovk domačinkam pobegnile že za enajst točk (18:7), zmago v uvodnem nizu pa je s tremi zaporednimi točkami potrdila Manja Jerala, niz pa se je končal z lastno napako Ankarančank.

V drugem nizu je dolgo kazalo na gladko zmago Kamničank. Polona Marušič jih je popeljala do prednosti petih točk (6:1), še bližje vodstvu pa so bile po asu Vovkove in uspešnem napadu Brulec Kostićeve, ko so vodile že s 13:6. Vendar nadaljevanje niza ni bilo tako uspešno za kamniško ekipo, ki je imela veliko težav z začetnimi udarci Nine Pangerc, saj so Ankarančanke izid na 16. točki izenačile. Po lastni napaki gostij so domačinke povedle s 17:16, s točko prednosti pa so vodile tudi pri izidu 22:21. V končnici so bile vendarle bolj zbrane Kamničanke, ki so preko Polone Marušič izkoristile prvo zaključno žogo.

Tudi v tretjem nizu so bile bližje zmagi kamniške odbojkarice, ki so po izenačenem začetku na servis Katje Mihevc povedle s 17:12. Vodile so tudi še z 18:13, vendar pa nadaljevanje niza zanje ni bilo več tako uspešno. Marina Ćorić je izid na 21. točki izenačila, prve pa so do zaključne žoge prišle Kamničanke, ki so po zaslugi Polone Marušič vodile s 24:23. Toda Lina Angelini in Ćorićeva sta s tremi zaporednimi točkami poskrbeli, da se je v Kopru igral še četrti niz.

Četrti niz so bolje začele Kamničanke, ki so povedle s 3:0, z blokom Polone Marušič pa so domačinkam pobegnile na plus šest (12:6). Ankarančanke se po visokem zaostanku še niso predale in z napadom Koni Trobec so prišle le do dveh točk zaostanka (12:14), vendar do preobrata ni prišlo. V gostujoči ekipi je bila nezaustavljiva Olivera Brulec Kostić, ki je bila v končnici nerešljiva uganka za domače blokerke, prav kapetanka Calcit Volleyja pa je dosegla tudi zadnjo točko na tekmi.

Miha Štamcar