Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice so doma premagale Grosuplje, v Mariboru pa se bodo pomerile za prvo mesto v skupini

Odbojkarice so doma premagale Grosuplje, v Mariboru pa se bodo pomerile za prvo mesto v skupini

Odbojkarice Calcit Volleyja so v četrtem krogu modre skupine 1. DOL za ženske doma premagale ATK Grosuplje s 3:0 (17, 16, 19). Odločilno tekmo za prvo mesto pred začetkom končnice državnega prvenstva bodo Kamničanke igrale v petek, 6. marca, ob 17. uri, v dvorani Lukna, ko se bodo pomerile z Novo KBM Branikom.

Calcit Volley  AATK Grosuplje  3:0 (17, 16, 19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50, sodnika: Juraja, Seifried.

Calcit Volley: Griljc (L), Mihevc 2, Pogačar 2, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 1, Vovk 10, Brulec Kostić 20, Zatković 14, Janežič (L), Charuk, Jerala 3, Kaker 2. Trener: Gregor Rozman.

ATK Grosupelje: Pavič , Kogelnik , Trunkelj, Kobilca (L), N. Kukman , I. Kukman, Ahlin, Čotar , Lenart , Čož, Mijoč, Maček. Trener: Simon Kaker.

V letošnji sezoni kamniške odbojkarice z grosupeljskimi niso imele večjih težav, vendar so varovanke Simona Krakarja že nekajkrat dokazale, da so se zasluženo uvrstile v modro skupino. Toda tudi v tretje so bile Grosupeljčanke nemočne proti Kamničankami, ki so bile boljše v vseh elementih igre, v treh nizih pa so dosegle kar 12 asov. Kar šest jih je dosegla Eva Zatković.

Do prve večje prednosti v uvodnem nizu so domače odbojkarice prišle na servis Eve Zatković, ko so svoje vodstvo z 8:7 po njenem asu in napaki gostij povečale na 12:7. Vendar jim prednost petih točk še ni zagotavljala mirnega nadaljevanja niza, kajti s točko Mance Lenart so se jim Grosupeljčanke približale na točko zaostanka (13:14). Toda do konca niza je bilo spet vse v znamenju domače ekipe, ki je z asom Ane Marije Vovk gostjam spet pobegnila na pet točk prednosti (18:13), v končnici pa so po dveh lastnih napakah Grosupeljčank prišle do vodstva z 1:0 v nizih.

V prvem nizu so Kamničanke naredile le dve lastni napaki, v napadu pa je Eva Pogačar razigrala Olivero Brulec Kostić, Evo Zatković in Ano Marijo Vovk, ki so skupaj dosegle 17 točk. Tudi v drugem nizu je bila omenjena trojka še naprej učinkovita v napadu, čeprav so Grosupeljčanke po bloku Nike Čotar še vodile z 9:8. Toda na servis Eve Zatković, ki je me drugim dosegla tudi tri ase, so Kamničanke s sedmimi zaporednimi točkami povedle s 16:9. V še večjih težavah so bile gostje po uspešnem napadu Brulec Kostićeve, saj so zaostajale že za deset točk (20:10). Niz, ki se je končal z lastno napako gostij, je bil s tem odločen.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Grosupeljčanke z dvema zaporednima točkama E. Kogelnik še vodile z 19:18. Toda spet je bila Zatkovićeva tista, ki je bila s svojimi servisi najbolj zaslužna za preobrat. Dosegla je dva asa, v napadu je bila uspešna Brulec Kostićeva in prav po napadu kapetanke Calcit Volleyja so Kamničanke prišle do novih treh točk, tako da bo o prvem mestu po rednem delu državnega prvenstva odločal derbi v Mariboru, ki bo na sporedu prihodnji petek.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Lahko rečem, da smo cilj, ki smo si ga zadali, da tekmo končamo brez izgubljenega niza, smo dosegli. Odigrali smo korektno tekmo, brez večjih nihanj v igri, to pa je tisto, kar smo si tudi želeli. Zdaj so tam, kar smo pred začetkom modre skupine tudi načrtovali. Zdaj imamo šest dni časa, da se v miru pripravimo na odločilno tekmo z Novo KBM Branikom.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec