Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice so se iz Kopra vrnile z vsemi tremi točkami

Odbojkarice so se iz Kopra vrnile z vsemi tremi točkami

Odbojkarice Calcit Volleyja so v 11. krogu 1A. DOL za ženske gostovale v Kopru, kjer so premagale domačo ekipo Luka Koper s 3:1 (17, -20, 15, 17). V prihodnjem krogu bodo aktualne slovenske pokalne zmagovalke v četrtek, 17. januarja, v dvorani OŠ Stranje, igrale proti drugi ekipi Calcit Vollelyja.

Luka Koper – Calcit Volley  1:3 (-17, 20, -15, -17)

Koper – Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled), Hodžič (Koper).

Luka Koper: Đukić 21, Raič 2, S. Kušar (L), Isanović 3, A. Kušar, Letnik 3, Jeretič, Dodič 8, Haupt, Simčič (L), Kocet, Jovič, Cvetanovič 13. Trener: Dragan Grmača.

Calcit Volley: Valenčič 14, Kotnik, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 9, Pogačar 1, Kostić 13, Charuk 14, Kaker 18, Zorman, Janežič (L). Trener: Gregor Rozman.

Varovanke Gregorja Rozmana so na najboljši močni način končale leto 2018, saj so v prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge doma premagale nemško ekipo Ladied in Black Aachen, še pomembnejši pa sta bili zmagi na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Kanalu. Z zmagama proti GEN-I Volleyju v polfinalu ter Novi KBM Braniku v finalu so prišle do pokalne lovorike, na prvi tekmi v novi sezoni pa so z izjemo drugega niza potrdile, da je pokalni naslov zasluženo v njihovih rokah.

Dvoboj s Koprčankami, ki so na božično-novoletni odmor odšle s 14 točkami na šestem mestu, so kamniške odbojkarice na servis Tine Kaker začele z vodstvom 5:0, ki so ga z bolj zbrano igro povečale na 12:6. Tudi v nadaljevanju so bile odbojkarice Calcit Volleyja ves čas boljše, po vodstvu z 19:8 pa je bil niz praktično odločen. Do vodstva z 1:0 so prišle že s prvo zaključno žogo.

Drugi niz je bil v znamenju domače ekipe, predvsem sta bili razigrani Nina Đukić in Marina Cvetanovič, za nameček pa so Kamničanke naredile vse preveč lastnih napak. Sredi niza so jim Koprčanke pobegnile za štiri točke (14:10), vendar zaostanek štirih točk še ni predramil gostujoče odbojkarice, ki so za nameček še slabo zaključevale napade.

V tretjem nizu so se kamniške odbojkarice le prebudile, ob Oliveri Kostić se je razigrala še ena nekdanja igralka Kopra, Sara Valenčič, in povedle z 11:6. Koprčanke, ki so igrale brez izkušene sprejemalke Jelene Pešić, so se jim enkrat še približale na tri točke zaostanka (9:12). To pa je bilo tudi bolj ali manj vse, česar so bile sposobne. Z delnim izidom 9:3 je bil tretji niz odločen v korist Calcit Volleyja, ki je tudi v četrtem nizu vajeti igre ves čas držal v svojih rokah. Kamničanke so vodile s 7:4, 12:6 in 18:12, pred vstopom v končnico so se jim domačinke približale na štiri točke zaostanka (17:21), nato pa so slovenske pokalne zmagovalke dosegle štiri zaporedne točke za začasno prvo mesto na prvenstveni lestvici, saj bo GEN-I Volley, ki ima že tako tekmo manj, tekmo 11. kroga igral v nedeljo v Šempetru.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Danes sem zadovoljen samo s tremi točkami, ne pa tudi s samo igro, ki je bila za čim hitrejšo pozabo. Na ta način v nadaljevanju sezone ne bomo več mogli igrati, ne trenirati, to ni tista prava pot in to bo od ponedeljka naprej nujno treba spremeniti.«

Miha Štamcar