Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice zanesljivo na zaključni turnir

Odbojkarice zanesljivo na zaključni turnir

Odbojkarice Calcit Volleyja so tudi na povratni četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije premagale v gosteh novogoriški GEN-I Volley s 3:1 (12, -22, -15, -18), s 3:1 (-22, 20, 12, 17) pa so pred tednom dni slavile tudi pred svojimi navijači. Na zaključnem turnirju, ki bo 21. in 22. decembra v Hočah, bodo Kamničanke igrale z boljšo ekipo iz dvoboja Zgornja Gorenjska – Formula Formis, ki bo na sporedu v četrtek. Na prvi so s 3:0 zmagale Rogožanke.

GEN-I Volley – Calcit Volley 1:3 (-13, 22, -15, -18)

Nova Gorica – Mestna športna dvorana.

GEN-I Volley: Ferlinc, Zbičajnik 1, Uršič, Bavdaž, Kolbl, Đukić, Velikonja Grbac, Marušič, Simčič – libero, Spačal, Gubaš, Beguš – libero. Trener: Alen Bektašević.

Calcit Volley: Grudina, Peterson, Mihevc, Blažič, Igličar, Mihalinec, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala, Mijoč, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

Kamničanke so svoj osnovni cilj, uvrstitev na zaključni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja dosegle. Njihov trener Gregor Rozman je tekmo tokrat na mestu organizatorke igre začel z Američanko Amando Peterson, saj je Eva Pogačar zbolela, drugih sprememb pa v začetni zasedbi v ekipi ni bilo. V prvem nizu je bilo vse v znamenju gostujočih igralk, ki so prevladovale v vseh elementih igre, zato pa so v drugem dovolile domačinkam, da so se razigrale in vsaj za trenutek poskrbele za negotovost. Toda po izgubljenem nizu so se Kamničanke spet zbrale, zanesljivo dobile tretji niz, s katerim so se praktično tudi že uvrstile na zaključni turnir v Hočah, v četrtem pa so priložnost dobile tudi igralke, ki običajno igrajo manj.

»Za spremembo smo dobro vstopili v tekmo in prvi niz zanesljivo dobili, vendar kaj več od tega v današnji tekmi lahko komentiram. Vzeli so tisto, po kar smo prišli, sama raven igre na obeh straneh pa ni bila na najvišji ravni. Tudi Novogoričanke so danes igrale pod mojimi pričakovanji in so nam olajšale pot do zaključnega turnirja,« je tekmo v Novo Gorici komentiral Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

Preostale povratne četrtfinalne tekme pokala Slovenije bodo na sporedu v četrtek, 7. decembra.

 

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec