Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarji Calcita premagali ACH. Bo v Kamniku padel tudi Partizan?

Odbojkarji Calcita premagali ACH. Bo v Kamniku padel tudi Partizan?

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v petek pred začetkom državnega prvenstva, ki se bo zanje začel 8. oktobra v Murski Soboti, v dvorani Tivoli odigrali še eno pripravljalno tekmo z ACH Volleyjem. Tekma se je končala s kamniško zmago z 2:1 (23, 21, -17), v dodatnem četrtem nizu pa so zmagali Ljubljančani s 15:10. Svojo zadnjo pripravljalno tekmo pred obračunom s Panvito Pomgradom bodo imeli v ponedeljek, 3. oktobra, ko bo v športni dvorani Kamnik gostoval beograjski Partizan.

Kamniški trener Gašper Ribič je proti aktualnim državnim prvakom spet lahko računal na Domna Kotnika, ki je igral prva dva niza, ob njem pa so bili v začetni postavi še Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Timotej Ratek, Sašo Štalekar, Žan Novljan in prosti igralec Klemen Hribar. V tej zasedbi so igrali dva niza. Prvi se za kamniško ekipo ni začel najbolje, saj je zaostajala že za štiri točke (3:7), ob boljšem servisu pa so z delnim izidom 9:2 povedli z 12:11. Na drugi tehnični odmor so z dvema točkama prednosti odšli domači odbojkarji, z asom Kotnika pa so calcitovci spet prišli do vodstva (17:16). Tudi v končnici so bili bolj zbrani kamniški odbojkarji in s točko Kotnika povedli z 1:0 v nizih.

Tudi v uvodu drugega niza so bili boljši nasprotnik odbojkarji ACH Volleyja, prav tako so na drugi tehnični odmor odšli z vodstvom 16:14. Po njem so vajeti igre v svoje roke vzeli gostje, ki so po blokih Štembergar Zupana in Štalekarja slavili še v drugem nizu. V tretjem so namesto Jana Brulca, Domna Kotnika in Saše Štalekarja v igro vstopili Jani Konjedic, Primož Vidmar in Jure Lakner, igra Calcit Volleyballa v napadu ni bila več tako učinkovita, padli so tudi na sprejemu, kar je olajšalo delo domačinom, ki so zasluženo prišli do visoke zmage. V dodatnem četrtem nizu, ki se je igral le do 15. točke, je bila pobuda ves čas na strani ljubljanske ekipe.

Točke za Calcit Volleyball so dosegli Štalekar 6, Novljan 8, Vidmar 1, Brulec 2, Lakner 2, Kotnik 7, Štembergar Zupan11, Konjedic 1.

Kamničane pred gostovanjem v Murski Soboti čaka še tekma z beograjskim Partizanom, s katerim bodo igrali v ponedeljek zvečer. Tekma se bo predvidoma začela ob 20.30 uri.

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec