Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarji Calcita so začeli s pripravami na novo sezono

Odbojkarji Calcita so začeli s pripravami na novo sezono

Dva meseca pred začetkom nove sezone je Marko Brumen, ki se po treh letih vrača na kamniško klop, prvič zbral svoje varovance. Na prvem srečanju je bilo vseh 14 igralcev, ki bodo v sezoni 2019/20 nosili dres Calcit Volleyja, v kateri bodo Kamničani znova igrali v štirih tekmovanjih. Sezono bodo začeli v srednjeevropski ligi, nadaljevali v Pokalu Slovenije in v pokalu Challenge, šele februarja pa se bodo priključili državnemu prvenstvu, v katerem bodo naskakoval naslov državnega prvaka.

Tudi po vrnitvi na kamniško klop je Marko Brumen ostal zvest svojemu običaju, saj je priprave začel natančno dva meseca pred prvo uradno tekmo v novi sezoni. V letošnji bo to v srednjeevropski ligi, ko se bodo Kamničani v prvem krogu pomerili z ACH Volleyjem. Čeprav je bil uradni začetek priprav šele v popoldanskih urah, so se v dopoldanskih pod vodstvom kondicijskega trenerja Sama Korošca igralci že potili v fitnesu.

»V prvem obdobju priprav bomo imeli tedensko od deset do dvanajst treningov, tako da bodo igralci na polno obremenjeni. Čaka nas prijetno druženje na igriščih za odbojko na mivki Pod Skalco, razmišljamo pa tudi, da bi šli še na Veliko Planino, kamor se bo podala tudi naša ženska ekipa. Ker imamo na voljo 14 igralcev, praktično za vsako igralno mesto po dva enakovredna, imamo čudovito podlago za delo šest na šest, tako da bo vsak trening boj za mesto v prvi postavi. Na začetku bodo vaje bolj aerobno usmerjene in bo tehnika podrejena telesni vadbi, po drugi strani pa bomo imeli trikrat tedensko tudi fitnes in dvakrat trening na stadionu, tako da bomo morali paziti, da jih ne utrudimo preveč,« je o tem, kaj igralce čaka prvi mesec priprav, spregovoril Brumen, ki prve tekme načrtuje v septembru.

»Skušali bomo najti dva močna turnirja v Sloveniji ali tujini, enega bomo priredili sami. Razmišljamo recimo o Vojvodini in Mladosti, saj bo ACH Volley zaradi svojih reprezentantov še oslabljen, v vsakem primeru pa verjamem, da bomo imeli dovolj tekem, ki pa jih vseeno ne bo pretirano.«

Če v zadnjih nekaj sezonah kamniška ekipa ni doživela veliko sprememb, je pred letošnjo situacija popolnoma drugačna. Po dveh letih se je v Calcit Volley vrnil Jan Brulec, prav tako je nekaj let v njem igral tudi že nekdanji slovenski reprezentant Jan Planinc, ki bo po potrebi zaigral tudi na mestu prostega igralca. Prvič bodo kamniški dres oblekli bloker Mario Koncilja, ki je zadnjo sezono igral za Krko, sicer pa je bil med drugim tudi že član ACH Volleyja in Posojilnice Aich/Dob, poljski sprejemalec, 28-letni in 208 cm visoki Milosz Hebda, ter nekdanji dolgoletni bolgarski reprezentančni korektor Boyan Yordanov. Kamniške vrste so ob trenerju Alešu Hribarju, ki bo v novi sezoni vodil Panvito Pomgrad, zapustili Aleksandar Ivković, Primož Vidmar, Sašo Štalekar, Dmitrij Babkov, Timotej Ratek in Metod Golob.

»Tudi zame bo to nekaj novega, saj bomo imeli veliko novih igralcev, vendar je moj vtis po prvih dveh treningih zelo pozitiven. Dobili smo dobra tujca, vsaj kar se tiče pristopa, odnosa in profesionalnosti. Vem, da je o tem govoriti prezgodaj, vendar imam dolgoletne izkušnje in mislim, da bosta velika okrepitev za našo ekipo, kako pa bo na tekmah, bomo šele videli. Tudi preostali trije novinci, za Brulca in Planinca tega sicer ne morem v popolnosti reči, bodo v veliko pomoč naši ekipi,« je z igralskim kadrom zadovoljen Brumen.

Pred kamniško ekipo je torej še vroče in naporno poletje, vendar pa imajo v Calcit Volleyju tudi v letošnji sezoni visoke cilje. Z Brumnom so bili enkrat že pokalni prvaki Slovenije, štirikrat so bili drugi v državnem prvenstvu, izkazali so se tudi v srednjeevropski ligi in v evropskih pokalih, v letošnji sezoni pa želijo narediti še korak naprej.

Calcit Volley v sezoni 2019/20

Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

Sprejemalci: Milosz Hebda, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Jan Planinc, Bor Jese Rotar.
Blokerji: Miha Bregar, Mario Koncilja, Jure Lakner, Luka Lazar.
Korektorja: Boyan Yordanov, Maxson Guilherme Pereira.
Prosti igralec: Klemen Hribar.
Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Matic Brumec, kondicijski trener: Samo Korošec, statistik: Jakob Bitenc, zdravnica: dr. Vesna Puketa.

Calcit Volley