Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarji Calcita tudi brez kapetana v četrtfinale pokala

Odbojkarji Calcita tudi brez kapetana v četrtfinale pokala

Odbojkarji Calcit Volleyballa so tudi na povratni tekmi osmine finala slovenskega pokalnega tekmovanja premagali Radence. Tokrat so člane 3. DOL – vzhod v gosteh premagali s 3:0 (17, 23, 15) in se zanesljivo uvrstili v četrtfinale. V njem bodo igrali s Fužinarjem, prva tekma bo na sporedu 26. januarja v Kamniku, povratna pa 8. februarja na Ravnah.

Kamničani so nekaj težav proti domačim odbojkarjem imeli le v drugem nizu, ko so do zmage prišli šele v končnici. V prvem in tretjem so bili ves čas boljši nasprotnik, čeprav so igrali brez kapetana Andreja Štembergar Zupana, ki si je v torek na treningu zvil gleženj. Namesto njega je igral Timotej Ratek, ob njem pa je trener Gašper Ribič prva dva niza igral še z Janom Brulcem, Domnom Kotnikom, Primožem Vidmarjem, Sašem Štalekarjem, Maticem Videčnikom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. V tretjem nizu so zaigrali še Jani Konjedic, Jure Okroglič, Jure Lakner, Žan Novljan in Metod Golob.

Branilci pokalnega naslova bodo v četrtfinalu igrali z Ravenčani, ki so pred slabimi 14 dnevi na domačem igrišču s 3:1 (-26, 22, 25, 25) premagali SIP Šempeter. Ekipi sta se dogovorili, da bosta odigrali le eno tekmo, tako da so šli naprej odbojkarji Fužinar sijMetala.

V soboto čaka Kamničane prvi letošnji derbi z ACH Volleyjem. Tekma petega kroga 1. DOL za moške bo na sporedu ob 18. uri, v dvorani Tivoli.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec