Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarji Calcita z zmago nad Hočami še en korak bliže polfinalu prvenstva

Odbojkarji Calcita z zmago nad Hočami še en korak bliže polfinalu prvenstva

Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji zadnji tekmi modre skupine 1. DOL za moške v gosteh premagali Hoče s 3:1 (26, 17, -23, 21). S 14 točkami so za zdaj na drugem mestu, ali bodo na njem tudi ostali in se s tem neposredno uvrstili v polfinale končnice, pa bo odvisno od sredine tekme med ACH Volleyjem in Salonit Anhovim. V primeru zmage ljubljanske ekipe Kamničanom ne bo treba igrati četrtfinala končnice in bodo tekmovanje nadaljevali 11. aprila, ko bo na sporedu prva polfinalna tekma končnice.

Hoče – Calcit Volley  1:3 (-26, -17, 23, -21)

Hoče – VŠD Hoče, gledalcev 200, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Miklošič (Maribor).

Hoče: Radović 9, Drvarič 5, Cafuta 9, Šijanec 4, Planinšič, Ledinek (L), Špindler, Lobnik, Franc 2, Repa (L), Mantha 20, Berglez 1, Šikanič, Kšela 2. Trener: Iztok Kšela

Calcit Volley: Pereira 6, Hribar (L),  Golob (L), Novljan 8, Ratek, Gil 4, Vidmar 24, Okroglič 17, Kvas 1, Lakner 8, Štemberger Zupan 2, Lazar. Trener: Gašper Ribič.

V letošnji sezoni so Hočani enkrat že presenetili kamniške odbojkarje, ki so za osvojitev drugega mesta v modri skupini, s katerim bi se neposredno uvrstili v polfinale končnice, tokrat nujno potrebovali zmago. Na drugi strani so bili domači odbojkarji popolnoma neobremenjeni, saj bi tudi v primeru zmage ostali na šestem mestu. V četrtfinalu končnice se bodo pomerili s tretjeuvrščeno ekipo modre skupine.

Kamničani, ki so tokrat tekmo na mestu organizatorja igre začeli z Radoslavom Gilom, so do prve občutnejše prednosti v uvodnem nizu prišli na servis Jureta Laknerja. Z njegovim asom so domačinom pobegnili za štiri točke (13:9), vendar je na 18. točki izid izenačil domači organizator igre Urban Drvarič. V končnici niza so prvi do zaključne žoge po napaki kamniške ekipe prišli domačini, ki so po napadu Branislava Radovića prišli še do ene, nato pa je Maxson Pereira ob pomoči Gila zapečatil usodo Hočanov.

V drugem nizu sta bili ekipi izenačeni le do šeste točke, po njej pa so bili Kamničani precej boljši nasprotnik. S servisi so oddaljili domače napadalce od mreže, zagospodarili so v bloku in prav po bloku Jureta Okrogliča so pobegnili za pet točk (13:8). S petimi točkami prednosti so gostje vodili tudi ob drugem tehničnem odmoru, spet je bil v bloku uspešen Okroglič, že s šestim blokom v drugem nizu, tokrat Žana Novljana, pa je Calcit Volley povedel z 19:11. Za prvo zaključno žogo je poskrbel Jure Lakner, do vodstva z 2:0 pa so Kamničani prišli po napaki na servisu domače ekipe.

Tretji niz je bil spet bolj izenačen, prvi pa so do prednosti treh točk prišli kamniški odbojkarji po napaki domače ekipe (10:7), a so Hočani odgovorili z delnim izidom 8:2. Z asom Okrogliča so na drugi tehnični odmor z minimalno prednostjo odšli gostje, toda končnica niza je po zaslugi Jorija Manthe, ki je bil za kamniške blokerje nezaustavljiv, pripadla domačinom, ki so izkoristili drugo zaključno žogo.

Po izgubljenem tretjem nizu so Kamničani zelo dobro začeli četrtega, saj so po novi točki razpoloženega Primoža Vidmarja povedli s 6:1. Tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja Iztoka Kšele so Calcitovci nadzorovali potek igre ter po bloku Vidmarja – skupaj so Kamničani v tem elementu igre dosegli 17 točk – Hočanom pobegnili za šest točk (11:5). Z asom Mihe Cafute so se jim domačini približali na točko zaostanka (11:12), vendar je bilo nadaljevanje spet v znamenju kamniške ekipe, v kateri je v napadu blestel Vidmar. Pred vstopom v končnico so spet prišli na plus šest (21:15), to pa jim je zadoščalo za zmago. Zadnjo točko je dosegel najbolj učinkovit igralec tekme Primož Vidmar.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Kot kaže v Hočah drugače, kot da je izenačeno, ne znamo igrati. Zadovoljen sem z igro v bloku, v napadu smo v določenih obdobjih tekme nekoliko padli, ampak na koncu smo le dobili to tekmo. Ali se bomo neposredno uvrstili v polfinale končnice bo odvisno od jutrišnje tekme med ACH Volleyjem in Salonitom. Pomembno je, da smo modro skupino končali z zmago, s tem moramo biti zadovoljni. Mislim, da smo modro skupino odigrali na višji ravni kot redni del prvenstva in upam, da si bomo zaslužili to drugo mesto.«

Napisal: Miha Štamcar