Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarji so le še dva niza oddaljeni od polfinala

Odbojkarji so le še dva niza oddaljeni od polfinala

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za moške v Kranju premagali domačo ekipo Hiša na kolesih s 3:0 (23, 19, 20). Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 27. marca, v kamniški športni dvorani. Tekma se bo začela ob 20. uri, Kamničani pa za uvrstitev v polfinale potrebujejo le še dva niza.

Hiša na kolesih – Calcit Volley 0:3 (-23, -19, -20)

Kranj – Športna dvorana Planina, gledalcev 700, sodnika: Miklošič, Seifried (oba Maribor).

Hiša na kolesih: Glamočanin, Plot (L), Tučen 6, Bregant 11, Kos, Bošnjak 11, Pernuš 2, Mali 4, Jenko 3, Maček, Kök 2. Trener: Sašo Rop.

Calcit Volley: Hribar (L), Golob, Jereb, Ratek, Vidmar 1, Babkov 10, Štalekar 13, Kvas, Lakner 8, Kotnik 6, Štembergar Zupan 10, Ivković 2, Lazar. Trener: Aleš Hribar.

Dvoboji med Kranjčani in Kamničani so vedno, ne glede na trenutno formo ekip, vedno zanimivi in izenačeni. Če pa gre za četrtfinale končnice državnega prvenstva, kot gre v tem primeru, pa še toliko bolj. Na koncu so se zmage brez izgubljenega niza sicer veselili varovanci Aleša Hribarja, a so morali zanjo pošteno garati, odločale pa so malenkosti v končnicah nizov. Za uvrstitev v polfinale, kamor je že uvrščen Maribor, Kamničani na povratni tekmi v svoji dvorani potrebujejo še dva niza.

V uvodnem nizu so bili kamniški odbojkarji tisti, ki so prvi prišli do nekoliko večje prednosti, ko so po točki Primoža Vidmarja povedli z 12:9. Vodili so tudi še s 13:10, vendar so domačini preko Gregorja Pernuše izid na 14. točki izenačili, po napaki gostov pa povedli (15:14). Razigrani Dmitrij Babkov je svojo ekipo pred vstopom v končnico niza spet popeljal do treh točk prednosti (21:18), vendar so na servis Janka Breganta Kranjčani še enkrat prišli do vodstva (23:22). V napeti končnici so Kamničani dosegli tri zaporedne točke, zadnjo Sašo Štalekar in povedli z 1:0 v nizih.

Kamniška blokerja Sašo Štalekar in Jure Lakner sta imela v drugem nizu največ zaslug, da so Kamničani sredi niza Kranjčanom pobegnili za šest točk, saj so po asu Laknerja in napadu Štalekarja povedli s 17:11. Z zbrano igro so prednost ohranili do konca niza, v katerem je za prvo zaključno žogo poskrbel Domen Kotnik, ki je ob koncu prvega niza na sprejemu zamenjal Primoža Vidmarja, niz pa se je končal z napako na servisu Uroša Tučna.

Tretji niz so bolje začeli kranjski odbojkarji, ki so veliko pridobili z nekdanjim slovenskim reprezentančnim liberom Miho Plotom. Z blokom Jureta Jenka so gostom pobegnili za tri točke (8:5), vendar je bilo njihovo veselje kratkotrajno, saj je Andrej Štembergar Zupan na enajsti točki izid že izenačil. Do devetnajste točke sta se nato ekipi menjavali v vodstvu, s tremi zaporednimi kamniškimi bloki, dvakrat je bil uspešen Štalekar, enkrat pa Štembergar Zupan, pa je bilo 22:19 za Calcit Volley. Kamničani prednosti niso več izpustili iz rok, tekma pa se je končala z novo napako domače ekipe.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Izid morda res kaže na to, da smo gladko prišli do zmage, vendar še zdaleč ni bilo tako. Kranjčani igrajo zelo borbeno igro, predvsem pa zelo dobro opravljajo zaščito po bloku, tako da smo se morali pošteno potruditi, da smo prišli do zmage. Mislim, da smo zmagali zasluženo, vendar je to šele prvi polčas. Uvrstitev v finale bomo morali potrditi na domačem igrišču, o tem, da nam zadoščata že dva osvojena niza, pa sploh ne bomo razmišljali.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec, Calcit Volley