Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarji so se iz Kanala vrnili z novo zmago

Odbojkarji so se iz Kanala vrnili z novo zmago

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvem krogu modre skupine 1. DOL za moške v gosteh premagali Salonit Anhovo s 3:0 (23, 21, 18). Kamničani bodo tudi v drugem krogu gostovali, v športni dvorani Marof, bo v sredo, 6. februarja, njihov nasprotnik Krka.

Salonit Anhovo – Calcit Volley  0:3 (-23, -21, -18)

Kanal – Športna dvorana Kanal, gledalcev 200, sodnika: Markelj (Bled), Klinar (Žirovnica).

Salonit Anhovo: Živanović, Tomič (L), Šarić (L), Nanut 5, Karnel 3, Basaneže 1, Novljan 5, Kavčič, Čabarkapa 12, Peterlin, Kovačič, Vrtovec 20, Jereb 1. Trener: Igor Šimunčić.

Calcit Volley: Hribar (L), Bregar 7, Koncilja, Mihalj 7, Hebda 17, Jordanov 11, Planinc 5, Brulec, Kvas 2, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan, Rotar. Trener: Gašper Ribič.

Čeprav so imeli tudi Kamničani v minulih dneh težave z boleznijo in poškodbami, v Kanalu tako sploh ni odšel Maxson Pereira, je bila današnja sobota zanje zelo uspešen dan. Ne samo zaradi zmage v prvem krogu modre skupine proti vedno neugodnim Kanalcem, ki tudi niso igrali v polni zasedbi, pač pa so se po zmagi ACH Volleyja nad SK Zadrugo Aich/Dob že pred zadnjim krogu rednega dela srednjeevropske lige uvrstili na zaključni turnir. Zanje bo tako tekma z zagrebško Mladostjo, 15. februarja, le še formalnost, z Zagrebčani pa bodo tudi igrali v polfinalu zaključnega turnirja v Zwettlu.

Sredi prvega niza so bili bližje zmagi domači odbojkarji, ki so z asom Dejana Čabarkape povedli s 16:13, že v naslednji akciji pa je napak Kamničanov končal v avtu. Toda nadaljevanje niza zanje ni bilo več tako uspešno, tudi zaradi številnih lastnih napak, pa tudi boljše igre gostov v napadu, kjer so se najbolj izkazali Milosz Hebda, Miha Bregar in Ivan Mihalj. Slednji je poskrbel za prvo zaključno žogo Kamničanov, z 12 lastno napako domačinov pa je se uvodni niz tudi končal.

V drugem nizu so prvi do nekoliko večje prednosti prišli kamniški odbojkarji, ki so z blokom Mihalja, domačinom pobegnili za tri točke (13:10). Kanalci so vzeli polminutni odmor, se z asom mladega Maja Nanuta približali na točko zaostanka (14:15), vendar so se vsi dvomi o zmagovalcu drugega niza rešili na servis Jana Planinca. Prav po njegovem asu in nato uspešnem napadu Hebde, so Kamničani speti prišli do občutnejše prednosti (20:15), ki jo je Bojan Jordanov unovčil za vodstvo z 2:0 v nizih.

Tretji niz je bil praktično odločen po bloku Hebde in zaostanku Kanalcev za pet točk (2:7). Domačini so se sprijaznili s porazom, čeprav je bil Matic Vrtovec v njihovih vrstah v napadu zelo razpoložen. Toda v kamniški ekipi je bilo več takšnih igralcev, za nameček so bili boljši tudi na servisu in v bloku, zato pa nekaj slabši na sprejemu. Z blokom Mihalja je Calcit Volley vodil z 21:14, po asu Tineta Kvasa pa že 23:15. Zadnji dve točki je za zmago kamniške ekipe prispeval Bojan Jordanov.

Miha Štamcar