Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarske vrste Calcita bo okrepil finski reprezentant Tommi Siirilä

Odbojkarske vrste Calcita bo okrepil finski reprezentant Tommi Siirilä

Aktualni slovenski pokalni zmagovalci, odbojkarji Calcit Volleyja, so po besedah svojega športnega direktorja Tomija Šmuca, dobili še svojo zadnjo okrepitev. Po občasnem srbskem reprezentantu, sprejemalcu Danilu Pavloviću, bo drugi tujec v kamniški zasedbi finski reprezentančni bloker, Tommi Siirilä, ki je v lanski sezoni igral za finskega podprvaka, ekipo Savo Volley.

»V zadnji sezoni sem igral v domačem prvenstvu, vendar sem si želel spet oditi v tujino. Predvsem me je zanimal klub, ki se bo boril za najvišja mesta. Po zaslugi Saše Štalekarja, s katerim sva bila predlani soigralca v Innsbrucku, sem veliko slišal tudi o Calcit Volleyju, ki je, po njegovih besedah, dobro organiziran klub. Pa tudi sicer mi je povedal same pozitivne stvari tako o klubu kot o samem mestu in državi, tako da je bila, ko je prišla ponudba s strani Kamničanov, odločitev toliko lažja,« je razloge, zakaj se je odločil, da bo kariero nadaljeval v Calcit Volleyju, pojasnil 28-letni finski reprezentant, zato tudi ni čudno, da pozna Mitjo Gasparinija in Jana Klobučarja.

»Sicer še ne osebno, ju pa seveda poznam z reprezentančnih tekem. Drugih igralcev še ne poznam, ampak kot mi je povedal Sašo, gre za dobro ekipo. Slišal sem, da je tudi slovenska liga kakovostna, čakajo nas tudi tekme v Evropi, tako da bom lahko tudi napredoval v svoji igri, kar je tudi eden mojih ciljev,« je v krajšem razgovoru še dejal 203 cm visoki bloker, ki je do zdaj ob finskih prvoligaših igral še za francoski Ajaccio, italijansko Perugio in predlani za Innsbruck. V minuli sezoni je s Savo Volleyjem izgubil v finalu finskega državnega prvenstva.

Siirilä se bo Kamničanom pridružil v začetku septembra, saj ga pred tem čakajo še reprezentančne obveznosti. Z njegovim prihodom je kamniška ekipa tudi končala letošnji prestopni rok.

Miha Štamcar