Naslovnica / ŠPORT / Odlični dosežki tekačev KGT Papež na svetovni in domači sceni

Odlični dosežki tekačev KGT Papež na svetovni in domači sceni

Tekmovanje Vertikal Nasego ob Gardskem jezeru je eno najmočnejših tekem v svetovnem pokalu WMRA v gorskih tekih. Trofea Nasego ima dvodnevni spored, vertikal Nasego (4,3 km, + 1000 m) velja za veliko klasiko strmih kilometrov.

Tekači KGT Papež so bili spet blizu vrha: Timotej Bečan 8., Miran Cvet 13. in Mojca Koligar 11. Timotej Bečan je izboljšal svoj lanski dosežek za minuto, na 36.39. Veteran Miran Cvet je odlično sledil svetovni eliti (39.11). Mojca Koligar je bila v ženski konkurenci enajsta s časom 45.41.

Timotej Bečan je bil na drugem tekmovalnem dnevu le za tremi afriškimi tekači, kar je najboljši dosežek na Trofeo Nasego doslej. Po sobotnem Vertikalu, kjer je bil osmi, je vrhunsko odtekel razgibani teren Trofeo Nasego (21 km). Tek ima v mednarodnih krogih že dolga leta ugled ene največjih italijanskih mednarodnih tekem, kar daje dosežku še dodatni ugled v konkurenci tekačev iz desetih držav. Zraven je bil znova veteran Miran Cvet (14. mesto).

Prvi kraljevski tek na Kamniško sedlo Gašperju Bregarju in Tini Klinar (oba KGT Papež)

Tek na Kamniško sedlo je po več kot dvajsetih letih izvedlo Tekaško pohodniško društvo ultra. Trasa teka je potekala od Piknik centra pri Jurju po cesti na Jermanco do koče na Kamniškem sedlu (1865 m), 10,3 kilometre z višinsko razliko 1265 metrov

Kraljevski vzpon sta najhitreje premagala Gašper Bregar (1:00:25) in Tina Klinar (1:12:37), oba KGT Papež. Bregarju sta sledila domačina David Vogrin, bronast z državnega prvenstva vertikal dan prej na Črno prst, tekel je 1,02:08, tretji pa je bil v cilju Boštjan Erjavšek (1,02:22). Na 6. mestu je bil Dušan Globočnik, 18. Urban Žitnik in 24. Bojan Galin.

Tina Klinar, dan prej druga na kolesarskem vzponu na Vršič, je zlahka pritekla prva v cilj s časom 1,12:37. Na 5. in 6. mestu sta bili veteranki Urša Trobec in Ivica Žlogar.

Čestitamo!

Mira Papež