Naslovnica / ŠPORT / Odlično odigrani gostovanji najboljših kamniških kegljačic in kegljačev

Odlično odigrani gostovanji najboljših kamniških kegljačic in kegljačev

V 14. krogu smo se v KK Calcit Kamnik veselili treh zmag, ki so jih dosegli člani 1. moške ekipe v Novo Gorici, članice 1. ženske ekipe v Ljubljani in člani 2. moške ekipe na domačem kegljišču.

Tokrat si zaslužijo največ pohval za zelo prepričljivo igro naše najboljše kegljačice, ki so v Ljubljani na kegljišču Maksa Perca premagale domačo ekipo KK Ograjca z rezultatom 0:8 (3113 : 3370), kar pomeni, da so Kamničanke prevladovale v vseh elementih kegljaške igre. Svoje odlične kegljaške sposobnosti so pokazale Noemi Živkovič (586), Tadeja Kokalj (575), Irena Koprivc (567), Damjana Pogačnik (565), Lidija Pirman (541) in Majda Lužar (536). Kamničanke so nasprotno ekipo kegljačic premagale za kar 257 kegljev in tako pokazale, da so pripravljene na zanimive in zelo napete kegljaške obračune, ki sledijo v nadaljevanju sezone.

Odlično igro so v Novo Gorici pokazali tudi člani 1. moške ekipe, kjer so se ponovno izkazali nosilci igre: Marko Oman (634), Damjan Hafnar (633) in Klemen Mahkovic (610). S svojimi rezultati so popolnoma nadigrali domačo ekipo in poskrbeli, da se je tekma končala po željah Kamničanov. Pomemben delež pa sta k zmagi prispevala tudi Jure Starman in Gašper Burkeljca. Na tekmi se je izkazal tudi mladinec Žan Grm, ki je z odličnim kegljanjem prispeval k odličnemu ekipnemu rezultatu v ekipnem seštevku podrtih kegljev. Kamničani so zmagali z rezultatom 2:6 (3428 : 3587) in 159 keglji razlike.

Veseli dejstvo, da so po nizu treh tesnih porazov zmago dosegli tudi kegljači 2. moške ekipe in tako nekoliko izboljšali stanje na lestvici. Na domačem kegljišču sta s svojo igro k zmagi največ prispevala Franci Grubar (573 podrtih kegljev) in Rudi Vidic (570 podrtih kegljev). Tekma je bila sicer zelo napeta, saj je po prvem delu ekipno točko za Kamničane osvojil le Matej Turk (559 podrtih kegljev), potem pa sta v drugem delu z odličnim kegljanjem rezultat v prid domačinov obrnila že prej omenjena Franci Grubar in Rudi Vidic. Zmaga z rezultatom 5:3 (3270 : 3205) in 65 keglji razlike je zagotovo lep uspeh, ki bo fantom 2. ekipe dal novega zagona za zadnje 4 tekme, ki še sledijo do konca sezone.

Edini poraz je tokrat doživela 3. ekipa, ki je v 14. krogu državne lige za nasprotnike dobila kegljače KK Slavija Štojs. Absolutni favorit je bila v temu primeru gostujoča ekipa, ki je svojo vlogo favorita tudi opravičila. Člani kamniške 3. ekipe so se sicer zelo dobro upirali in dobili 2 dvoboja od šestih. Tekma se je končala z rezultatom 2:6 (3233 : 3297) za člane KK Slavija Štojs. Na tekmi so se z odlično igro izkazali Matic Babnik s 570 podrtimi keglji, Štefan Flerin s 563 podrtimi keglji in Rok Jantol s 550 podrtimi keglji.

Nadaljevanje ligaške kegljaške sezone sledi čez 2 tedna, v prihajajočem vikendu pa je sporedu mladinsko državno prvenstvo – posamezno in kombinacija. V klubu si zagotovo želijo podobnega razpleta kot v konkurenci kadetov (U-18), ko je v kombinaciji slavil Jakob Jančar. Fantje bojo svoje kegljaško znanje dokazovali v Postojni in Tržiču, dekleta pa v Izoli in Litiji.

Želimo jim čim več podrtih kegljev.

Peter Jantol